Festival Adriatic Gastro Show u februaru u Splitu uz učešće bh. privrednika

20.12.2014. 11:51 / Izvor: Fena
Festival Adriatic Gastro Show u februaru u Splitu uz učešće bh. privrednika

Festival gastronomije i turizma pod nazivom "Adriatic Gastro Show" bit će održan od 19. do 22. februara 2015. godine u Splitu, uz očekivanje učešća i bh. privrednika.

Festival gastronomije i turizma pod nazivom "Adriatic Gastro Show" bit će održan od 19. do 22. februara 2015. godine u Splitu, uz očekivanje učešća i bh. privrednika.

Festival se sastoji od tri specijalizirane manifestacije - sajam namještaja, sajam ekoloških proizvoda poljoprivrednika Hrvatske i regije, te Global gastro kao svojevrsna izložba kulturnih, turističkih i privrednih destinacija i ponuda Evrope i svijeta.

Direktor marketinga Festivala Josip Bužančić istaknuo je na jučerašnjoj konferenciji za medije u Sarajevu da je riječ o prvom izdanju ovog festivala na kojem se očekuje učešće oko 300 izlagača iz desetak zemalja svijeta.

"Osim Hrvatske, Slovenije i BiH, na Festivalu će učestvovati i izlagači iz Poljske, Češke, Indonezije i Francuske, koje će prezentirati na desetke svjetskih destinacija. Radimo jednu novinu, adresirano pozivajući 4.500 ugostitelja iz regije koji na jednom mjestu mogu pripremiti sve segmente važne za turističku sezonu", kazao je on.

Podvlači da će Festival biti održan u kompleksu novoizgrađene Spaladium arene na 8.000 metara kvadratnih izložbenog prostora, te uz vrhunske infrastrukturne mogućnosti za kvalitetnu prezentaciju proizvoda i ponude.

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH Bruno Bojić navodi da je u VTKBiH došla ponuda da se bh. privrednici pridruže učešću u "Adriatic Gastro Showu". Potvrdio je da će ponuda s uvjetima izlaganja biti prezentirana zainteresiranim bh. izlagačima, nakon čega će biti donesena i odluka o učešću.

"Hrvatsku smatramo jako dobrom destinacijom te zemljom partnerom gdje se bh. proizvodi mogu prezentirati", kazao je on. 

Prehrambeni i ekoproizvodi, vina i alkoholna pića, hotelska i ugostiteljska oprema, tekstilni program za ugostiteljstvo, namještaj, turističke regije te oprema i ambalaža, samo su neki od proizvoda i usluga koji će biti predstavljeni na Festivalu.

Institucionalni partneri Festivala su Ministarstvo turizma Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske,  Splitsko-dalmatinska županija, Hrvatska gospodarska komora, te Grad Split, a očekivani partner je i Vanjskotrgovinska komora BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave