Upoznajmo se bolje radi bolje zajedničke budućnosti

Najave / DOGAĐAJI

Upoznajmo se bolje radi bolje zajedničke budućnosti

Povodom službenog otvaranja Godine kulture 2016 između Republike Austrije i Bosne i Hercegovine, Austrijska ambasada u Bosni i Hercegovini organizira “Razgovor o kulturi” sa ministrima Kurzom, Crnadkom i Osmanovićem, i kulturnim radnicima, 8. februara 2016. godine, u Narodnom pozorištu.

05.02.2016. 13:19 / Izvor: Akta.ba

Povodom službenog otvaranja Godine kulture 2016 između Republike Austrije i Bosne i Hercegovine, Austrijska ambasada u Bosni i Hercegovini organizira “Razgovor o kulturi” sa ministrima Kurzom, Crnadkom i Osmanovićem, i kulturnim radnicima, 8. februara 2016. godine, u Narodnom pozorištu, sa početkom u 12.30 sati. Službena konferencija za medije je planirana na istoj lokaciji u 12.00 sati.

Godina kulture 2016, pod motom “Upoznajmo se bolje”, će predstaviti ono najbolje i najsavremenije na polju slikarstva, muzike, filma, književnosti i nauke.

Savezni ministar za Evropu, integracije i spoljne poslove Republike Austrije, Sebastian Kurz, i ministri spoljnih poslova i civilnih poslova Bosne i Hercegovine, gospodin Igor Crnadak i gospodin Adil Osmanović, će prisustvovati konferenciji za medije, i tom prilikom potpisati Sporazum o naučnoj i tehnološkoj saradnji između Republike Austrije i Bosne i Hercegovine.

Nakon toga, ministri će učestvovati u Razgovoru o kulturi, gdje će iznijeti svoja mišljenja o kulturi i budućem razvoju, ali i saradnji na tom polju, sa istaknutim kulturnim radnicima: gospođom Hanom Stojić, profesorom Vahidinom Preljevićem, gospođom Andreom Nikolić i gospodinom Christophom Hinterreiterom.

Više informacija o programu Godine kulture 2016 možete naći na: www.aussenministerium.at/sarajewo

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave