Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Društvena odgovornost preduzeća

14.02.2018. 08:35 / Izvor: Akta.ba

Organizator: Vanjskotrgovinska komora BiH i SMART Resursni centar

Datum: 26.02.2018.

Vrijeme: 10:00 – 15:30

Cijena: 120,00 KM sa PDVom

Predavačica: Aida Daguda

Vodite preduzeće i stalo Vam je da javnost uviđa Vašu odgovornost. Želite biti odgovorni prema zajednici i ulagati u njen razvoj. Već to radite ali ne vidite rezultate. Nemate dovoljno argumenata za svoje nadređene da ih uvjerite kako društvena odgovornost i strateško ulaganje u zajednicu donose dobit preduzeću. Ovo je radionica za vas.

Edukacija će se održati 26.02.2018. godine sa početkom u 10:00 sati u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH (ul. Branislava Đurđeva 10, Sarajevo), a namijenjena je direktorima, HR menadžerima, menadžerima komunikacija, rukovodiocama rizika, CSR menadžerima i drugim odgovornim za uspjeh kompanije u oblasti korporativne odgovornosti.

Očekivani rezultati edukacije

  • Razviti jasno razumijevanje korporativne društvene odgovornosti
  • Steći znanja o lokalnim i međunarodnim trendovima u CSR
  • Razumjeti koristi od CSR za kompanije

Program radionice:

1.            Društvena odgovornost preduzeća

  •  osnovni pojmovi
  •  trendovi u svijetu
  •  trendovi u BiH i regiji

2.            Evropska praksa

UN Mreža Globalnog sporazuma

3.            ISO 26000

4.            Primjeri društveno odgovornih aktivnosti

Način prijave i kotizacija

Za učešće na edukaciji je predviđena kotizacija u iznosu od 120,00 KM (s PDV-om). U cijenu kotizacije je uključeno:

•             Edukacija

•             Prezentacije / Materijali

•             Ručak i osvježenje na pauzama

•             Certifikat o učešću

•             Pribor

•             Prijava se vrši popunjavanjem prijavnog obrasca (prilog) i dostavljanjem istog na e-mail adresu mirza.konjo@komorabih.ba ili putem fax-a na broj +387 33 566 205.

Broj mjesta je ograničen zbog čega se preporučuje blagovremena prijava.

Krajnji rok za dostavljanje prijava je petak, 23.02.2018. godine do 12:00 sati.

Sve dodatne informacije u vezi sa radionicom možete dobiti pozivom na broj telefona 033/566-204. Kontakt osoba je gospodin Mirza Konjo – saradnik za edukaciju u Sektoru za edukaciju Vanjskotrgovinske komore BiH.

Aida Daguda je direktorica Centra za promociju civilnog društva i trenerica SMART Resursnog centra sa više od 20 godina iskustva stečenog kroz rad u stranim i domaćim organizacijama, na projektima i programima koje su finansirali brojni donatori, uključujući EU. Osim izrade projekata, radila je i kao procjeniteljka više od 200 prijedloga projekata za EU programe. Aida Daguda ima bogato znanje i iskustvo u oblastima upravljanja organizacijama civilnog društva, osiguranja kvaliteta za NVO, društveno odgovornog poslovanja, pisanja prijedloga projekata, prikupljanja sredstava, procjene i evaluacije projekata EU, podjele grantova, i zagovaranja. Osim upravljanja organizacijom i njenim programima, Aida je i vizionarka koja je program mentoringa za žene uspostavila u BiH po uzoru na Američki čija je bila polaznica. Inicirala je osnivanje UN Global Compact mreže na lokalnom nivou kako bi motivisala domaće privrednike da ulažu u razvoj lokanih zajednica na strateški način koji donosi korist preduzeću, zajednici i pojedincima.

PREUZMI DOKUMENT:
Prijava

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave