Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

GAME CHANGING: U susret sedmoj Tech Hosted by LANACO konferenciji

21.09.2021. 16:21 / Izvor: Akta.ba

Sedmo izdanje najveće multivendorske konferencije u Bosni i Hercegovini, Tech Hosted by LANACO, održaće se 14. i 15. oktobra 2021. godine, pod sloganom „Game changing“.

Prvi dan konferencije održaće se u prostorijama LANACO Tehnološkog centra u Banjoj Luci, kada će svjetski IT lideri – kompanije Veeam, Kaspersky, Lenovo, Fortinet, Dell i Hewlett Packard prisutnima predstaviti najnovije trendove IT svijeta, iz oblasti umjetne inteligencije, cloud tehnologija i sigurnosti na internetu.

Drugog dana će mlade osobe iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona dobiti priliku da učestvuju u online programu namijenjenom studentima, tokom kojeg će se upoznati sa savremenim tehnološkim trendovima, ali i sa regionalnom akademskom zajednicom. 

"Radujem se novoj razmjeni znanja i pravaca razvoja industrije koja je jedna od rijetkih koja ima adekvatne odgovore na izazove koji stoje pred svima nama, kao građanima i kompanijama, na sedmom izdanju Tech Hosted by LANACO konferencije. Danas poslije 31 godine postojanja, uz ogromnu energiju koju ulažemo posljednjih 7 godina, zajedno sa našim partnerima izgradili smo eko sistem koji može ponuditi kvalitetne odgovore i predstavlja most između ljudi i znanja. Partneri sa kojima smo gradili ovaj eko sistem su sa nama i ovog puta, sa velikom željom da posjetioce na adekvatan način upoznaju sa trendovima, izazovima i ponude kvalitetan odgovor na iste", ističe Dragan Ninić, Menadžer sektora za razvoj poslovanja u kompaniji LANACO. 

Zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa, događaj će, umjesto predviđenih pet, trajati dva dana.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave