Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

IRB RS kupuje nove akcije OC Jahorina: Dokapitalizacija vrijedna 16 mil KM

26.05.2009. 09:08 / Izvor: Nezavisne novine

Investiciono-razvojna banka RS (IRB) iskoristiće pravo preče kupovine i kupiće akcije Olimpijskog centra Jahorina u novoj dokapitalizaciji vrijednoj 16 miliona KM, izjavio je 25.05.2009. godine Zoran Popović, portparol IRB-a.

Popović je objasnio da će IRB RS odobriti sredstva za ovu dokapitalizaciju koja je usklađena s Vladinim ciljevima razvoja istočnog dijela RS.

"Jedan od osnovnih ciljeva ove dokapitalizacije je maksimalno iskorištavanje potencijala ovog područja kako bi Jahorina postala jedan od tri vodeća ski-centra u okruženju", istakao je Popović.

Olimpijski centar Jahorina 25.05.2009. godine je zvanično raspisao javni poziv za upis treće emisije akcija nominalne vrijednosti jedne KM. Pravo preče kupovine imaće postojeći akcionari, a rok za upis akcija je deset dana. Ukoliko ne bude interesa za sve akcije iz ponude ostatak će biti ponuđen na Banjalučkoj berzi.

U prospektu dokapitalizacije ovog turističkog centra je navedeno da prikupljena sredstva kroz novu dokapitalizaciju planiraju utrošiti na modernizaciju kapaciteta hotela "Bistrica", remont postojećih kapaciteta vertikalnog transporta, izgradnju novih kapaciteta kosog transporta, nabavku opreme za uređenje ski-staza, te nova ulaganja u sadržaje koji će podići nivo usluga na viši nivo.

IRB RS je u februaru ove godine izvršila dokapitalizaciju Olimpijskog centra Jahorina "tešku" deset miliona KM, a novac je namijenjen za stvaranje moderne vertikalne komunikacije na planini.

Planom ulaganja u Olimpijski centar Jahorina za 2008/09. godinu predviđeno je investiranje deset miliona, dok je za njegovo sprovođenje u cjelosti potrebno 36 miliona KM.

Većinski vlasnički udio u Olimpijskom centru Jahorina od 65 odsto pripada Akcijskom fondu RS, kojim upravlja IRB, dok su ostali krupniji akcionari Fond za restituciju sa 14,29 odsto i Fond PIO RS koji drži 6,90 odsto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave