Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Konferencija: Građevinarstvo i infrastruktura 6 ekonomija Zapadnog Balkana

27.08.2021. 09:40 / Izvor: Akta.ba

U ime Komorskog investicijskog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB) u okviru EU projekta "EU podrška KIF ZB", Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora BiH u saradnji sa komorama u regiji i EEN mrežom organizuje veliki hibridni događaj iz oblasti građevinskog i srodnih sektora pod nazivom "Građevinarstvo i infrastruktura 6 ekonomija Zapadnog Balkana".

"Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da učestvuju na plenarnoj sesiji i virtuelnim (online) poslovnim susretima koji će se održati 15. i 16.09.2021. godine u Sarajevu", kazali su iz VTK.

Sam događaj je hibridnog i regionalnog karaktera, kao najbolja kombinacija "off/on-line" sadržaja, a fokus je na građevinskom i srodnim sektorima. Glavni cilj događaja je uspostavljanje kontakta i saradnje između poslovnih subjekata na području Zapadnog Balkana (ZB), te promocija aktuelnih i budućih projekata u građevinskom i drugim srodnim sektorima.

Događaj se sastoji od plenarnih sesija s prezentacijama i obraćanjima, nakon čega slijede 3 panela i dvodnevni virtuelni (online) B2B sastanci.

Program događaja će obuhvatiti:

  • Kratak osvrt na stanje u građevinskom sektoru u regiji ZB
  • Izazovi u poslovanju kao što su slobodno kretanje radnika, priznavanje sertifikata i dr.
  • Mogućnosti, prednosti i primjena cirkularne ekonomije u regiji ZB
  • Investicijski i infrastrukturni projekti u regiji ZB

Organizatori događaja pozivaju vas da učestvujete na konferenciji i B2B sastancima, gdje će preduzetnici imati priliku upoznati potencijalne poslovne partnere.

Učešće na konferenciji i B2B sastancima je besplatno. Registracija je obavezna putem platforme https://construction-infrastructure-wb6.b2match.io/ .

Detaljnije informacije o događaju možete naći u Pozivnom pismu i Programu.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave