Konferencija u Sarajevu: Izazovi u sistemu infrastrukture kvaliteta u BiH

17.04.2019. 09:06 / Izvor: Akta.ba
Konferencija u Sarajevu: Izazovi u sistemu infrastrukture kvaliteta u BiH

S ciljem podsticanja pozitivnih promjena u infrastrukturi kvaliteta u BiH, konferencije je koncipirana kao forum.

Stanje infrastrukture kvaliteta u BiH i njen uticaj na poslovne subjekte bit će u fokusu konferencije koju organizira Privredna / Gospodarska komora FBiH u ponedjeljak, 22.04.2019. godine sa početkom u 10.00 sati, u prostorijama P/G K FBiH u Sarajevu. Konferencija "Izazovi u sistemu infrastrukture kvaliteta u BiH" okupit će privredna društva i predstavnike tijela za ocjenjivanje usaglašenosti, predstaviti trenutno stanje infrastrukture kvaliteta u BiH, kao i međunarodnu praksu u ovoj oblasti.

Postojanje odgovarajućeg sistema infrastrukture kvaliteta i usklađivanje domaćih standarda sa važeći međunarodnim odnosno evropskim standardima od krucijalnog je značaja za dalji razvoj bosanskohercegovačke privrede i rast izvoza bh. proizvoda na strana tržišta, poručuju iz Privredne/Gospodarske komore FBiH. U isto vrijeme, nemogućnost certificiranja proizvoda u BiH i neophodnost korištenja certifikacijskih tijela u inostranstvu proizvodi dodatne troškove domaćim preduzećima i negativno utiče na njihovu konkurentnost kod nastupa na stranim tržištima.

S ciljem podsticanja pozitivnih promjena u infrastrukturi kvaliteta u BiH, konferencije je koncipirana kao forum putem kojeg će privredna društva i tijela za ocjenjivanje usaglašenosti artikulirati izazove sa kojima se susreću zbog stanja infrastrukture kvaliteta u BiH, te identificirati pitanja i smjernice za djelovanje u ovoj oblasti. 

Privredna/Gospodarska komora FBiH stoga poziva privredna društva i tijela za ocjenjivanje usaglašenosti da uzmu aktivno učešće na konferenciji.

Prijavu učešća moguće je izvršiti do četvrtka, 18.04.2019. godine putem telefon na broj: 033 217 782 ili e-maila na: m.velic@kfbih.com.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave