Postrojavanje proizvodnog sektora u Krajini počinje u četvrtak u Cazinu

19.06.2019. 08:40 / Izvor: Akta.ba
Postrojavanje proizvodnog sektora u Krajini počinje u četvrtak u Cazinu

Regionalna poslovno-stručna konferencija namijenjena proizvodnim kompanijama "PIT Krajina 2019" bit će otvorena u četvrtak, 20. juna u Cazinu.

Regionalna poslovno-stručna konferencija namijenjena proizvodnim kompanijama "PIT Krajina 2019" bit će otvorena u četvrtak, 20. juna u Cazinu, uz prisustvo predstavnika Grada Cazina i konsultantske kuće Targer Engineering & Consulting kao organizatora konferencije, te predstavnika proizvodnog sektora u krajiškoj regiji i šire. Konferencija pokrivenim temama i listom učesnika pokriva sve segmente poslovanja proizvodnih firmi, tako da će okupiti sve kategorije vlasnika, menadžera i uposlenih u proizvodnim firmama. Osim stručnih izlaganja, učesnici će imati priliku upoznati ljude iz drugih kompanija, poslušati panel-diskusiju na nivou direktora proizvodnog sektora, te posjetiti cazinsku industrijsku zonu Ratkovac i jednu renomiranu proizvodnu firmu u Krajini.

Skup će otvoriti gradonačelnik grada Cazina Nermin Ogrešević, nakon čega će renomirani domaći i međunarodni stručnjaci govoriti o sljedećim temama:

  • Kako biti inovativna i agilna organizacija?
  • Koja su to rješenja novog doba za automatizaciju proizvodnje?
  • Kako izvrsnim komuniciranjem doći do zadovoljstva uposlenika?
  • Moderna digitalna rješenja za poslovanje kompanija.
  • Razvoj srednjeg i top menadžmenta u industrijskim organizacijama.
  • Kako uz pomoć brenda poslodavca privući i zadržati najbolje ljude?
  • Praktična primjena robotskih sistema.
  • Industrija 4.0.

U panel diskusiji na temu „Koncept industrijskih zona i klastera kao izvora konkurentske prednosti“ govorit će: gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević, generalni direktor „Zah“ d.o.o. Iris Bahtijaragić, generalni direktora WTMA Banja Luka Zoran Vuković, generalni direktor „Krupa Kabine“ Dženan Džafić, direktor firme „Sućo“ d.o.o iz Živinica i Mirsad Ramić, vlasnik i inovator firme „Cromex“ iz Prijedora.

Drugi dan konferencije PIT OMLADINSKI FORUM posvećena je studentima i mladim ljudima koji su odabrali ili će odabrati karijeru u tehničkim naukama i daje odgovore na pitanje: Zašto odabrati karijeru u tehničkim naukama (STEM).

Konferencija se održava u Kulturnom centru u Cazinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave