Događaj godine: Bosnia Agile Day 2019 19. oktobra u Sarajevu

12.09.2019. 12:50 / Izvor: Akta.ba
Događaj godine: Bosnia Agile Day 2019 19. oktobra u Sarajevu

Vjerovatno ste ranije čuli za izraz agilni razvoj softvera ili skraćeno Agile, ali vas zanima detaljnije šta to tačno znači i koji su benefiti agile-a?

Vjerovatno ste ranije čuli za izraz agilni razvoj softvera ili skraćeno Agile, ali vas zanima detaljnije šta to tačno znači i koji su benefiti agile-a?

Ukratko, agilni razvoj softvera ili skraćeno Agile je skup okvira i metoda razvoja softvera na načelima iterativnog i inkrementalnog razvoja, gdje zahtjeve korisnika u rješenja implementiraju samoorganizirani, multifunkcionalni razvojni timovi. 

Agile promovira adaptivno planiranje, razvoj u vremenski ograničenim iteracijama, potiče brz i fleksibilan odgovor na promijene i stalni feedback svih učesnika u razvoju kroz učestale inspect-and-adapt aktivnosti. 

Bosnia Agile udruženje organizuje 19. oktobra u Sarajevu šestu po redu Bosnia Agile Day konferenciju na kojoj ćete saznati kako Agile može pomoći upravo vašem biznisu ili vašem mjestu u kompaniji. 

Bosnia Agile posljednjih šest godina promoviše agilne metodologije u Bosni i Hercegovini, te dovode vrhunske svjetske, ali i domaće predavače. Iz godine u godinu sve veći broj IT stručnjaka koji žele da usvoje nova znanja i prakse posjećuje ovu konferenciju. Prošle godine je ovu konferenciju posjetilo 200 učesnika. 

Šta je Bosnia Agile Day? 

Riječ je o jednodnevnom događaju koji dovodi vodeće Agile stručnjake, praktičare i inovatore u Sarajevo 19. oktobra (subota) u hotel Europa. 

Iskoristite priliku da učite od profesionalaca, upoznate ljude iz IT branše i steknete nove vještine. 

Keynote predavači ove godine su: Erich R. Bühler, autor knjige "Leading Exponential Change", agile trener Jutta Eckstein i Maida Zahirovic Salom (Raiffeisen BANK dd BIH). 

Zanimljiva i aktuelna predavanja su pripremili i Matthew Philip, Angel Diaz, Tiago Palhoto, Arjan de Jong i mnogi drugi. 

Svi predavači: https://conference.agile.ba/en/speakers 

Ulaznice možete nabaviti za 149 KM po osobi, a imate opciju i grupnih paketa koje možete pogledati na linku: https://conference.agile.ba/tickets 

Sve informacije o konferenciji možete pronaći na https://conference.agile.ba/

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave