Održan Bosnia Agile Week 2021

25.10.2021. 14:03 / Izvor: Akta.ba
Bosnia Agile Week

U sedmici od 19. do 21. oktobra održana je Bosnia Agile Week 2021.

U sedmici od 19. do 21. oktobra održana je Bosnia Agile Week 2021, međunarodna agile konferencija, i ove godine, u online formatu. Tema ovogodišnje BA Week je bila Agila: The Next Generation.

Učesnici su imali priliku da prate ovu trodnevnu konferenciju putem Zoom platforme iz sigurnosti domova i da čuju nova, aktuelna i zanimljiva predavanja osam domaćih i stranih eksperata, inovatora i praktičara.

Konferenciju je organizovalo udruženje Bosnia Agile koje se bavi promovisanjem agilne filozofije razvoja softvera i upravljanja projektima u Bosni i Hercegovini.

Ove godine keynote predavanja su održali svjetski poznati predavači: Richard Knaster (Digital.ai.), Richard Kasperowski, predavač i trener u oblasti “high-performance teams”, te Pamela Meyer, stručnjakinja za agilne inovacije.

 

Učesnici su imali priliku da čuju i izvrsno domaće predavanje Aide Jamak, koja je podijelila jednu od uspješnih priča njene kompanije Bicom Systems, koja je ujedno bila i Platinum sponzor konferencije.

Jasmin Ahmetbašić govorio je o projektu Voyager koji ima za cilj da u BH Telecomu promijeni operativni način rada u svim segmentima poslovanja primjenom agilnog pristupa,

Predavanje Ozrena Crnogorca je bilo jedno od najpopularnijih ove godine, a govorio je o eliminisanju "Waste-a".

Bosnia Agile udruženje se zahvaljuje svim sponzorima koji su olakšali realizaciju ovog događaja: Bicom Systems - Platinum sponzor, Comparative Agility, App Impact, Agilitas - Silver sponzor, te Ekapija i Sarajevo Times - Medijski partneri.

Dinamična agenda konferencije je učesnicima ponudila vrhunska predavanja i to ne samo iz IT svijeta.

Iz godine u godinu interesovanje za ovu konferenciju je sve veće, pa se ove godine prijavilo preko 300 učesnika.

Iduća konferencija je planirana za treću subotu u mjesecu oktobru, 2022. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti