Otvorene prijave za 6. Bicom Systems Hackathon

04.11.2022. 14:15 / Izvor: Akta.ba
bicom

Takmičenje se održava od 2. do 4. decembra, a prijaviti se mogu studenti tehničkih fakulteta i univerziteta iz cijele Bosne i Hercegovine

Takmičenje se održava od 2. do 4. decembra, a prijaviti se mogu studenti tehničkih fakulteta i univerziteta iz cijele Bosne i Hercegovine.

Bicom Systems Hackathon tradicionalno će se održati u Tuzli i trajat će tri dana. Pored vremena određenog za razvoj idejnih rješenja, učesnici će imati priliku prisustvovati korisnim radionicama, te upoznati istomišljenike iz drugih gradova. Za takmičare koji se nalaze izvan Tuzle, bit će obezbijeđen smještaj, te refundirani putni troškovi. 

Ove godine takmičenje će biti u drugačijem formatu, a najveći fokus bit će usmjeren ka učenju i nadogradnji znanja iz oblasti programskog jezika Go (Golang). S obzirom na to da se IT tržište stalno mijenja i raste, savladavanje novih vještina je neophodno. Ovo je sjajna prilika za sve one koji žele naučiti jedan od trenutno najtraženijih programskih jezika, te osvojiti sjajne nagrade. 

Novčane nagrade iznosit će:

1. Gopher Circle of Excellence Award | 2.000KM

2. Gopher Whisperer Award | 1.500 KM

3. Gopher Legacy Award | 1.000 KM

Prijaviti se možete putem linka do 15. novembra 2022. godine. 

Pored vrijednih novčanih nagrada, učesnici imaju priliku postati dio jednog od najboljih Internship programa u Bosni i Hercegovini. Plaćena praksa kompanije Bicom Systems postoji dugi niz godina, a studenti uključeni u program uskoro imaju priliku dobiti sjajne uslove za ovaj vid angažmana u našoj zemlji.

Internship se odnosi na studente elektrotehnike, informatike i računarstva, gdje se po završetku studija dobija prilika za stalno zaposlenje. Hackathon će biti popraćen uz mentorstvo vrhunskih stručnjaka iz ove kompanije, što znači da će svaki tim imati svog mentora na raspolaganju. Tokom trajanja ovog događaja bit će organizovane radionice na razne teme, što je dodatna mogućnost učesnicima da se edukuju i razmjene ideje sa ostalim studentima.

"Bicom Systems Hackathon ove godine ima malo drugačiji fokus, a cilj je da učesnici savladaju jedan od trenutno najtraženijih programskih jezika. Ovaj događaj je za sve ambiciozne, znatiželjne buduće IT stručnjake koji se ne plaše izazova, a žele da steknu vještine s kojima će biti konkurentni na globalnoj IT sceni. Sretni smo što ćemo imati priliku upoznati talentovane mlade ljude, koje naša zemlja uistinu ima", istakli su iz Bicom Systems-a. Bicom Systems je IT kompanija, koja se preko 18 godina bavi kreiranjem i razvojem softwera za telekomunikacijske kompanije na svim kontinentima.

Tim od preko 160 uposlenih nalazi se u uredima u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Tuzla, Zenica, Banja Luka), Engleskoj, Francuskoj, Kanadi, SAD-u. Sedam vlastitih proizvoda plasiraju na svjetsko tržište, na čijim razvojima svakodnevno rade mladi IT eksperti. Pored hackathona, studentima elektrotehnike, informatike i računarstva nude priliku za plaćenu praksu, gdje svoje znanje i karijeru mogu usavršavati uz vodeće stručnjake. Bicom Systems je u stalnoj potrazi za IT profesionalcima, te imaju nekoliko otvorenih pozicija.

Vašu sljedeću priliku možete potražiti putem linka, gdje se nalaze ponude za posao kompanije Bicom Systems u BiH ili pratite društvene mreže za više informacija: Instagram; Facebook; LinkedIn.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave