Bicom Systems otvorio ured u Banjoj Luci, u stalnoj potrazi za IT profesionalcima

14.07.2021. 13:43 / Izvor: Akta.ba
Bicom Systems otvorio ured u Banjoj Luci, u stalnoj potrazi za IT profesionalcima

Domaća kompanija Bicom Systems je otvorila ured u Banja Luci, gdje pored Sarajeva, Tuzle i Zenice zapošljavaju IT profesionalce.

Domaća kompanija Bicom Systems je otvorila ured u Banja Luci, gdje pored Sarajeva, Tuzle i Zenice zapošljavaju IT profesionalce. Iako je banjalučki ured već krenuo sa radom, svečano otvaranje će biti upriličeno nakon dodatnog ublažavanja mjera, kako bi ceremoniji prisustvovali uposlenici ostalih ureda.

"Otvaranje ureda u Banja Luci za nas ima veliki značaj, jer smo u neprestanoj potrazi za IT profesionalcima, i sigurni smo da ćemo u budućnosti nastaviti sa širenjem u Bosni i Hercegovini. Zastupljenost naših proizvoda na skoro svim kontinentima sa sobom povlači i povećanje broja radnih mjesta, čime uspješno podržavamo i bh. privredu, zajedno sa ostalim IT kompanijama iz naše zemlje. U narednom periodu planiramo mnoge projekte i sjajne prilike koje mogu biti od koristi mladima, kao i otvaranje novih radnih pozicija", rekli su iz Bicom Systems-a.

Bicom Systems je telekomunikacijska kompanija, osnovana 2004. godine, a posluje u oblasti razvoja telekomunikacijskih softvera, koji se koriste širom svijeta. Tim od preko 140 mladih IT stručnjaka, nalazi se u Tuzli, Zenici, Sarajevu, Banja Luci, potom u Kanadi, SAD-u, Francuskoj, Velikoj Britaniji. U 17 godina postojanja, Bicom Systems uspješno posluje na svjetskom tržištu, stojeći iza globalno-konkurentnih proizvoda, na čijem radu i razvoju rade mladi ljudi iz naše zemlje.

Pored toga što klijentima žele isporučiti najbolji proizvod, ova bh. kompanija naglašava da je iznimno važna podržavajuća kultura kompanije, kao i neprestano ulaganje u profesionalni i lični razvoj uposlenika. Navedeno se očituje kroz brojne pogodnosti, edukacije, seminare, fitness programe, kao i ugodno radno okruženje.

Podsjećamo da je protekli mjesec ovaj domaći brend uvršten među top 20 utjecajnih kompanija na svijetu iz oblasti „Unified Communications“ rješenja, među kojima se nalaze i svjetske kompanije Google, Cisco, Microsoft.. 

Prije godinu dana, Bicom Systems postao je generalni sponzor Medihe Salkić - naše mlade reprezentativke. Mediha je trenutno članica Atletskog kluba Zenica i druga je atletičarka u bh. historiji koja je bacila disk preko 49 metara. U čast ove pozitivne priče, snimljen je dokumentarac pod nazivom “Mediha”, koji možete pogledati ovdje.

Već dugi niz godina podržavaju brojne studentske projekte, te imaju sjajnu saradnju sa EESTEC LC Tuzla, Sarajevo, Banja Luka, kao i sa Fakultetom Elektrotehnike u Tuzli. U protekloj godini organizovali su nekoliko edukativnih radionica za studente, sa tematikom organizacijske kulture, karijernim putevima, tehnologijama, te o važnosti pravilnog pisanja CV-a.

Pored toga, kreirali su program plaćene prakse za studente elektrotehnike, informatike i računarstva, koji nakon završetka studija imaju priliku za full-time zaposlenje.

Bicom Systems je u stalnoj potrazi za IT profesionalcima, te ima nekoliko otvorenih pozicija. Konkursi su dostupni na linku ovdje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti