DAJANA 2019 - Prva stručna konferencija o javnim nabavkama u BiH

22.10.2019. 08:12 / Izvor: Akta.ba
DAJANA 2019 - Prva stručna konferencija o javnim nabavkama u BiH

Konferencija ima za cilj da okupi relevantne ličnosti iz BiH kako bi razmotrili značajna pitanja iz ove oblasti.

DAJANA 2019 - prva stručna konferencija o javnim nabavkama u BIH

Hotel Hills, Sarajevo, 11. i 12. novembar 2019

http://evropakomunikacije.com/

http://www.dajana2019.com/


Zakon o javnim nabavkama u BiH primjenjujemo svakodnevno, međutim još uvijek se javljaju razne dvojbe o njegovoj ispravnoj primjeni. Dovoljna je mala greška, za koju nismo ni mislili da ja važna, pa da propadne postupak javne nabavke na kojem smo radili mjesecima ili da izgubimo, kao dobavljač, ugovor koji nam puno znači.

Za sve ugovorne organe i dobavljače organizovali smo konferenciju na kojoj će predavači prolaziti kroz najčešće probleme s kojima se svakodnevno susrećemo, kao i specifične situacije na koje treba obratiti pažnju. 

Konferencija ima za cilj da okupi relevantne ličnosti iz BiH kako bi razmotrili značajna pitanja iz ove oblasti i kako bi učesnici mogli da razmijene različita saznanja, iskustva i informacije, ali i uspostave direktne poslovne kontakte.

Ova konferencija želi potaknuti razmjenu ideja i mišljenja te pružiti praktične preporuke za unapređenje sistema javnih nabavki BiH.

Predavanja prvog dana konferencije će biti odvojena za ugovorne organe i ponuđače kako bi svako mogao izabrati njemu interesantna predavanja. Drugi dan konferencije će biti obrađene teme koje su od interesa za sve učesnike konferencije.

Na konferenciji se očekuje značajan broj predavača iz cijele BiH i iz Agencije za JN.

Do sada poznati predavači su:

- Đenan Salčin, direktor Agencije za javne nabavke BiH
- Dr. Ismet Bećiragić, Član Ureda za razmatranje žalbi
- Belma Šećibović - Šef grupe za normativno-pravne poslove AJN
- Amir Rahmanović - Šef odjeljenja za javne nabavke u gradskoj upravi Tuzla
- Dragana Kovačević - Načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Laktaši
- Ivana Grgić - Viši stručni saradnik u Resoru za upravljanje investicijama Ministarstvafinansija RS- Miralem Kovačević - Viši stručni saradnik za javne nabavke u Vladi Brčkodistrikta BiH
- Kemal Muhamedović - Ekspert za elektronske javne nabavke i razvoj poslovnih informacionih sistema u AJN i administrator portala e-nabavke

Tokom konferencije biti će prostora za diskusiju i pitanja s ciljem da se upoznate s problemima koji se javljaju u praksi.

Konferencija je namijenjana računovođama, revizorima, članovima komisija za javne nabavke, rukovodiocima u privatnim i državnim preduzećima, vlasnicima preduzeća, samostalnim poduzetnicima, pravnicima i svima onim koji se u radu susreću i postupaju po Zakonu o javnim nabavkama BiH.

Na jednom mjestu dobićete sve detaljne informacije vezane uz izmjene i novosti u ovoj oblasti. 

Konferencija se odvija u hotelu "Hills" sa pet zvjezdica, na Ilidži u Sarajevu. 
Za sve učesnike je obezbjeđen ručak oba dana konferencije i piće u pauzama.

ZA UČESNIKE KONFERENCIJE OBEZBJEĐENE SU I ZNAČAJNE NAGRADE

Sve informacije vezane za PRVU STRUČNA KONFERENCIJA O JAVNIM NABAVKAMA U BIH - pod nazivom "DAJANA 2019" možete dobiti na telefone 066/240-000 i 
066/299-999  i naći na zvaničnom sajtu konferencije www.dajana2019.com.

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete ovom događaju molimo Vas da svoj dolazak potvrdite na adresu: kontakt@dajana2019.com ili na telefon 066/240-000.

Zašto da budem učesnik?

Šta možete očekivati od konferencije

  • Razvijte svoje vještine i unaprijedite znanja kroz prisustvo na predavanjima najboljih stručnjaka u BiH iz oblasti javnih nabavki.
  • Povežite se sa stručnjacima tokom konferencije, razmijenite iskustva i najbolje prakse, iskoristite priliku da dobijete odgovore na svoja pitanja te ostvarite nove poslovne kontakte.
  • Ostvarite dobit kroz prisustvo predavanjima i razmjenu iskustava koja govore o raznim mogućnostima dobijate nove poslove ili postojeće realizujete po cijenama koje Vama odgovaraju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave