Kakanj: Konferencija za bolju i inkluzivniju potporu start-upima

Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Kakanj: Konferencija za bolju i inkluzivniju potporu start-upima

Konferencija pod nazivom "Međuopćinska suradnja za bolju i inkluzivniju podršku start-upima" održat će se u ponedjeljak, 27. januara.

24.01.2020. 09:12 / Izvor: Fena

Konferencija pod nazivom "Međuopćinska suradnja za bolju i inkluzivniju podršku start-upima" održat će se u ponedjeljak, 27. januara, u sali Općine Kakanj, s početkom u 11 sati.

Cilj konferencije je uspostava međuopćinskog partnerstva za bolju i inkluzivniju podršku start-upima. Na konferenciji će se predstaviti Smjernice za poboljšanje inkluzivnog sustava potpore novim tvrtkama, priopćeno je iz Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK.

Međuopćinsko partnerstvo je jedno od pet partnerstava za zapošljavanje kreiranih u okviru projekta "EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju", koga financira Europska unija u BiH, a realizira GIZ, UNDP i MOR.

Konferencija se organizira u okviru projekta "Međuopćinskom suradnjom do bolje i inkluzivnije prakse potpore  start-upima"  kojeg u partnerstvu implementiraju općine Jablanica, Kakanj, Konjic, zatim Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK, Služba za zapošljavanje HNŽ-a, Služba za zapošljavanje ZDŽ-a, Služba za zapošljavanje Kakanj, Univerzitet "Džemal Bijedić", Radin d.o.o. Mostar i "Jablanit" d.o.o. Jablanica.

Medijima bi se trebali obratiti projektna koordinatorica Katarina Crnjaski-Vlajčić, načelnici općina Kakanj, Konjic i Jablanica, te predsjednik Udruženja LiNK Tomislav Majić, navodi se u saopćenju.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave