Upravljanje otpadom

Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Međunarodna stručna konferencija: Zbrinjavanje i upravljanje otpadom

Općina Bosanska Krupa i JKP "10. Juli" organizuju Međunarodnu stručnu konferenciju na temu "Zbrinjavanje i upravljanje otpadom".

01.12.2021. 13:47 / Izvor: Akta.ba

Općina Bosanska Krupa i JKP "10. Juli" organizuju Međunarodnu stručnu konferenciju na temu "Zbrinjavanje i upravljanje otpadom" dana 08.12.2021. godine u Centru za podršku poduzetništvu Bosanska Krupa.

Konferencija će okupiti domaće i međunarodne stručnjake sa dugogodišnjim iskustvom na području zbrinjavanja i upravljanja otpadom.

Učesnici će kroz panel diskusije i prezentacije podijeliti svoje znanje i iskustvo, te prezentirati konkretne modele rješavanja problema zbrinjavanja i upravljanja otpadom koji su realni i relativno brzo ostvarivi.

Prateći ideju da otpad nije smeće nego energetska sirovina za proizvodnju savremenih goriva, učesnici Konferencije će se takođe osvrnuti na globalne probleme u kontekstu Bosne i Hercegovine, Unsko-sanskog kantona i Bosanske Krupe, uključujući, između ostalog, kako i na koji način upravljati i sortirati otpad, kako kreirati sistem održivog upravljanja otpadom, kako iskoristiti energetski potencijal otpada, te koji su to energenti budućnosti.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave