TI BIH organizuje prvi Forum poslovnog integriteta u Bosni i Hercegovini

13.09.2022. 15:29 / Izvor: Akta.ba
TI BIH

Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BIH) organizuje prvi Forum poslovnog integriteta u Bosni i Hercegovini, koji će se održati 22.-23.09.2022. godine u hotelu Hills.

Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BIH) organizuje prvi Forum poslovnog integriteta u Bosni i Hercegovini, koji će se održati 22.-23.09.2022. godine u hotelu Hills, Sarajevo. 

Forum poslovnog integriteta okupiće predstavnike poslovnih subjekata u BiH koji teže najvišim antikorupcijskim i etičkim standardima u poslovnoj praksi. Tokom prvog dana foruma će se razgovarati o korporativnoj transparentnosti i integritetu kao vidovima održivog poslovanja iz perspektive međunarodnih organizacija sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti. Takođe, govoriće se i o borbi protiv korupcije u poslovnom sektoru sa posebnim naglaskom na antikorupcione programe i poslovni integritet. Drugog dana foruma planirano je održavanje paralelnih radionica na teme antikorupcionih programa, javnih nabavki, korporativne bezbjednosti te zaštite lica koja prijavljuju korupciju. 

Osnovni cilj Foruma je obezbijediti kompanijama u BiH neformalan prostor za otvorenu diskusiju i razmjenu iskustva o sprečavanju korupcije i implementaciji antikorupcijskih programa u svakodnevnom poslovanju. Dijeljenjem znanja i ideja, poslovni subjekti upoznaće se na koji način povećati integritet, kao i sa dobrim praksama u ovoj oblasti. 

Forum poslovnog integriteta organizuje se u okviru projekta “Podrška građanima u borbi protiv korupcije” koji je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). 

Ljubazno Vas molimo da svoje učešće potvrdite na e-mail adresu asaric@ti-bih.org ili na broj telefona 033/220-049 do 19.09.2022. godine. Kontakt osoba je Amela Šarić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave