TechHosted - Vodeći svjetski IT stručnjaci ponovo u Banjaluci

11.10.2022. 09:06 / Izvor: Akta.ba
Tech Hosted

Ovogodišnja konferencija Tech Hosted by LANACO pod sloganom “Lead to inspire”, višednevni je događaj koji se održava od 12. do 14. oktobra 2022. godine u LANACO Tehnološkom centru u Banjaluci.

Najveća multivendorska konferencija u Bosni i Hercegovini "Tech Hosted by LANACO" osmu godinu zaredom mjesto je okupljanja vodećih IT profesionalaca, tehnoloških stručnjaka, predstavnika akademske i poslovne zajedince koji donose novu društvenu, poslovnu i tehnološku revoluciju.

Ovogodišnja konferencija Tech Hosted by LANACO pod sloganom “Lead to inspire”, višednevni je događaj koji se održava od 12. do 14. oktobra 2022. godine u LANACO Tehnološkom centru u Banjaluci.

Teme konferencije su: Cyber Security, Cloud services, Fintech.

Prvi dan osme TechHosted konferencije, svoja iskustva sa zajednicom podijeliće istaknuti govornik na nekoliko globalnih događaja, Khaled Mokhtar. Osim stručnosti i zavidnih referenci među kojima se nalaze Google i HPE, njegova biografija otkriva i entuzijazam za modernim tehnologijama, mentorstvo inovativnih tehnoloških startupa sertifikovano od strane Berkeley-a kao i zanimljive angažmane. Khaled je sudija i dio Globalnog sudijskog odbora u NASA Space Apps Competition, a takođe i sudija u arapskom IoT Challengeu.

Prvi dan posvećen je temama iz Cloud Services domena, a svoja predavanja će imati i predavači iz kompanija: Lenovo, Intel, Cisco, Hewlett Packard Enterprise, Dell Technology.

Tokom prvog dana konferencije planirana je i panel diskusija: Izazovi u globalnom usvajanju cloud computinga.

U okviru drugog dana, posvećenog Fintech tehnologijama, na TechHosted08 ugostićemo i predstaviti našeg drugog keynote predavača. Svoje bogato iskustvo sa Tech Hosted zajednicom podijeliće Magda Milas, Fintech Expert u A1, vodećoj kompaniji za digitalne servise i komunikaciona rješenja Centralne i Istočne Evrope. Magda je takođe predsjednica i suosnivačica udruženja "Alice in Blockchains", čiji je cilj promovisanje finansijske pismenosti među ženama s fokusom na nove finansijske tehnologije poput kriptovaluta i blockchaina.

Drugi dan posvećen je temama iz Fintech & Cyber Security domena a svoja predavanja će imati i predavači iz kompanija: Oracle, Fortinet, Cisco, Group-IB, Galeb, Kaspersky, Veeam.

Tokom drugog dana konferencije planirana je i panel diskusija: eFiskalizacija - generator razvoja Fintecha u regionu.

S namjerom da se developerska zajednica Banjaluke i regiona dodatno razvija, zbližava i generiše znanje i dijeli iskustva, poslednji dan TechHosted konferencije imenovan je kao DevHosted i posvećen je isključivo developerskoj zajednici. 

Kao prvi, ovogodišnji DevHosted orijentisan je ka lokalnoj zajednici. Predavači su iz raznih sfera, od .NET platforme do bezbjednosti biznisa kroz kod.

Pričaćemo o tehnologiji, ali i o ljudima, dobrim i lošim idejama, problemima i pametnim rješenjima.

Treći dan konferencije pod nazivom DevHosted je otvorenog tipa, prijave možete naći na linku, a ulaz je besplatan.

techhosted

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave