Promotivna konferencija "Sarajevo - destinacija za odgovorno i održivo poslovanje"

28.11.2022. 12:17 / Izvor: Akta.ba
konferencija tana

Promotivna konferencija "Sarajevo - destinacija za odgovorno i održivo poslovanje" u organizaciji TANA 21 se održava 29.11.2022. godine u hotelu "Holiday" Sarajevo.

Promotivna konferencija "Sarajevo - destinacija za odgovorno i održivo poslovanje" u organizaciji TANA 21 uz finansijsku podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i podršku Grada Sarajevo, se održava 29.11.2022. godine u hotelu "Holiday" Sarajevo. Cilj konferencije je promovisati Sarajevo u destinaciju za odgovorno i održivo poslovanje.

Učesnicima konferencije će se u uvodnom dijelu obratiti Adnan Delić, ministar privrede Kantona Sarajevo i Aida Trožić, direktorica TANA 21.

Teme koje će biti predstavljene na konferenciji su vezane za sisteme podrške za privrednike koji su opredijeljeni da posluju u skladu sa standardima održivog i društveno odgovornog poslovanja. Između ostalog biće predstavljene finansijske usluge za održivo, ekološki osviješteno i zeleno poslovanje; sistemi za usklađenost i certificiranje; metodi za izgradnju kulture organizacija, koncepti energetske efikasnosti, reciklažni sistemi, destinacijski marketing i PR.

Moderator konferencije je Adnan Rondić, a svoj rad iz oblasti održivog poslovanja će predstaviti panelisti iz ProCredit Bank; NetConsulting, TÜV NORD ADRIATIC; Shia&Kark; nLogic Advisory; ZEOS eko-sistem; portal Akta, MarketMakers i TANA 21.     

U radu konferencije učestvuju: predstavnici privrednih društava, predstavnici (mješovitih) privrednih komora, udruženja i asocijacija, koje se bave promocijom privrednog poslovanja. 

Promotivna konferencija je organizovana uz finansijsku podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo kroz program "POSLOVNI SAJMOVI 2022".

konferencija tana 21

 

--

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave