Događaj koji morate doživjeti!

Dugoočekivani povratak DRIVE Leadership & Talent konferencije

12.09.2023. 12:41 / Izvor: Akta.ba
drive

Brži napredak tehnologije, uključujući umjetnu inteligenciju i automatizaciju, ima dubok utjecaj na budućnost rada.

Brži napredak tehnologije, uključujući umjetnu inteligenciju i automatizaciju, ima dubok utjecaj na budućnost rada. Ove tehnologije mogu stvoriti nove mogućnosti i istisnuti određene vrste poslova. Kome pripada budućnost rada - ljudima ili vještačkoj inteligenciji, te kako da privučete, zadržite i upravljate talentima na današnjem tržištu rada, govorit će se uz stvarne i vrhunske primjere na ovogodišnjoj DRIVE Leadership & Talent konferenciji u organizaciji kompanije Kolektiv d.o.o/MojPosao.ba u srijedu 4. oktobra u hotelu Hills u Sarajevu.

Ove godine konferencija pokriva vodeće teme kao što su: napredno liderstvo, novi modeli rada, inovativni pristupi u privlačenju i zadržavanju talenata. Ovo je izvanredna prilika za HRM profesionalce i lidere da istraže najnovije trendove i strategije u području upravljanja ljudskim resursima.

U proteklih jedanaest godina na jednom mjestu organizatori su okupili preko 2.000 lokalnih i regionalnih stručnjaka, te preko 100 vodećih i svjetskih govornika. Uz ovogodišnji slogan konferencije "Humans after all" (Ljudi prije svega), te u sklopu osam sati specijalno kreiranog sadržaja čekaju vas međunarodni i domaći eksperti koji će podijeliti svoja iskustva i znanja.

Predstavljamo istaknute govornike

Jeste li se ikada zapitali kako lideri postaju vizionari u ovom dinamičnom dobu? Prva govornica na konferenciji je Lucy Adams – Izvršna direktorica “Disruptive HR” i bivša direktorica ljudskih resursa BBC-a koja će govoriti o liderstvu u svijetu ubrzanih promjena. Uloga lidera nikad nije bila važnija i ako želite istražiti tajne uspješnog vodstva, ovo ne smijete propustiti.

Butzi (Johannes Alinhac), međunarodni govornik i 4 X TEDx govornik sa kojim ćemo „uploviti“ u svijet čarolija stvaranja zadovoljstva na radnom mjestu. Njegova originalnost leži u vještinama i iskustvu mađioničara koje koristi kako bi osnažio svoju publiku da budu kreativniji i agilniji. Kako bi to postigao, u svojim govorima i radionicama otkriva tajne i tehnike najboljih svjetskih mađioničara, vodeći sudionike na čarobno putovanje kako bi ih osnažio.

Kreshnik Halili - Lider u IT i informacijskoj sigurnosti s više od 12 godina iskustva u bankarskoj industriji i član Uprave Raiffeisen Bank dd BIH, podijelit će svoje vrijedno znanje i uvide o tome kako se nositi s izazovima i mogućnostima koje donosi digitalna era.

Kako upravljati talentima u promjenjivom okruženju, te kako bolje da razumijete izazove i prilike na savremenom tržištu rada su neke od ključnih tema sa kojim će vas upoznati Nermana Ajanović-Hajdarpašić, direktorica operacija kompanije Kolektiv/MojPosao.ba. Ona je govornica koja će vas voditi kroz (R)evoluciju tržišta rada! 

Osim navedenih govornika, na konferenciji će se pojaviti i mnogi regionalni stručnjaci iz Bosne i Hercegovine kako bi podijelili svoja znanja i prakse u oblasti ljudskih resursa. Očekuju vas stručne radionice i zanimljivi paneli. Budite u toku jer ćemo uskoro objaviti više informacija.

Priznanja za Najbolju HR praksu u BiH! 

I ove godine, uz specijalna predavanja stručnjaka, centralno mjesto zauzima predstavljanje i izbor za Najbolje HR prakse Bosne i Hercegovine.  Ovaj dio konferencije omogućava učesnicima da se upoznaju sa praktičnim iskustvima kompanija iz BiH koje mogu primijeniti i u svom okruženju. Pored toga, cilj je nagraditi najbolje HR prakse i motivirati kompanije da uvode pozitivne promjene.  

HR praksu možete prijaviti najdalje do 21. septembra 2023. godine putem linka.

Popis predavača, sažeti program konferencije, te informacije o slobodnim mjestima na konferenciji pronađite na www.drive.ba

Ovogodišnji zlatni sponzor drive Leadership & Talent konferencije je Raiffeisen Bank. 

Generalni medijski pokrovitelji konferencije su: radiosarajevo.ba, RSG i Antena radio, Business Magazine, Akta.ba i N1.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave