11. MS Community BiH konferencija – dvodnevni skup 1novacija i 1nspiracije

05.12.2023. 09:27 / Izvor: Akta.ba
KONFERENCIJA

Jedanaesto izdanje MS Community BiH konferencije, uz NetWork konferenciju, ističe se kao jedan od ključnih IT događaja u BiH.

Jedanaesto izdanje MS Community BiH konferencije, uz NetWork konferenciju, ističe se kao jedan od ključnih IT događaja u Bosni i Hercegovini. Ovaj skup svake godine privlači značajan broj IT stručnjaka, kako iz zemlje, tako i iz regiona, postajući središnje mjesto za razmjenu znanja i informacija u IT sektoru. Kao organizator, MS Community BiH, neprofitna i volonterska organizacija, posvećena je dijeljenju znanja i iskustava među IT profesionalcima, inženjerima, programerima i partnerima, te kontinuirano promoviše najnovije svjetske trendove i tehnološke inovacije, otvarajući prostor za profesionalni napredak i razvoj svakog pojedinca.

Prateći rastući značaj i obim događaja, MS Community BiH ove godine uvodi novinu - konferencija će po prvi put biti organizovana kao dvodnevni skup. Planirana je 18. i 19. aprila 2024. godine, i bit će održana u Kongresno-rekreacionom centru Garden City u Konjicu, što predstavlja još jednu promjenu s obzirom na to da su prethodne konferencije uglavnom održavale u Sarajevu. Slogan '1nspire 1nnovate' odražava ambiciju organizatora da podstaknu inovativnost i kreativnost u IT zajednici, kreirajući prostor za intenzivnu razmjenu znanja i iskustava.

Takođe, posebno je značajno naglasiti da je Grad Konjic prepoznao značaj ovog događaja, te je ove godine generalni pokrovitelj MS Community BiH konferencije.

Povodom najave ove značajne konferencije, Damir Dizdarević, osnivač i predsjednik neprofitne organizacije MS Community BiH i generalni direktor kompanije Logosoft d.o.o. Sarajevo, iznio je svoje viđenje o važnosti ovog događaja za IT zajednicu, te rekao sljedeće:

"Od samog početka, MSCommunity konferenciju vidimo na prvom mjestu kao prostor za dijeljenje i širenje znanja kako između IT profesionalaca, tako i između svih entuzijasta koji uživaju u onome što nam donose informacione tehnologije. Organizujući je kao potpuno neprofitni događaj, fokusirani smo upravo na druženje, razmjenu iskustava i zanimljive teme kojih, pogotovo danas, u IT-u nikako ne manjka. Ponovo imamo vrhunske predavače, različite formate predavanja, novu lokaciju tako da se istinski radujem ovom događaju."

Konferencija obećava da okupi eminentne stručnjake koji će predstaviti napredak u cloud tehnologijama, razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji, i IoT-u. S predavanjima i radionicama fokusiranim na tehnološke inovacije, događaj nastoji osnažiti profesionalce sa alatima i znanjem potrebnim za navigaciju u dinamičnom tehnološkom pejzažu.

Zahvaljujući pristupačnim cijenama kotizacija, konferencija i mladima pruža izvanrednu priliku da se upoznaju s najnovijim IT trendovima te možda pronađu svog budućeg poslodavca. S obzirom na ograničen broj raspoloživih mjesta, pozivaju se svi zainteresirani da ne čekaju zadnji trenutak i da već danas zabilježe u kalendar datume održavanja konferencije te nabave ulaznice po najpovoljnijoj cijeni putem portala.

Više informacija o ovogodišnjoj MS Community BiH konferenciji može se pronaći ovdje, te na društvenim mrežama: Facebook, LinkedIn i Instagram.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave