Naučna konferencija o statistici ICOS2017

03.09.2016. 09:25 / Izvor: Akta.ba
Naučna konferencija o statistici ICOS2017

Međunarodna konferencija o zvaničnoj statistici: Izazovi, mogućnosti i budući pravci razvoja - ICOS2017.

S ciljem otvaranja zvanične statistike ka korisnicima i podrške što efikasnijem korištenju njenih podataka za planiranje društvenog  razvoja, Federalni zavod za statistiku i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu organiziraju prvu Međunarodnu konferenciju o zvaničnoj statistici: Izazovi, mogućnosti i budući pravci razvoja - ICOS2017, koja će se održati u Sarajevu 30. i 31. marta 2017. godine. ICOS2017 će okupiti naučnike, stručnjake i korisnike podataka iz regiona Jugoistočne Evrope i svijeta da prezentiraju svoja istraživanja, analize i primjere dobre prakse, te diskutuju o pravcima razvoja zvanične statistike u regionu i globalno.

Među uvodničarima ovog važnog naučno-stručnog skupa su: profesor Nicholas Bingham sa London School of Economics (Velika Britanija), profesorica Ksenija Dumičić sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zagrebu (Hrvatska), Andrew Burns, vodeći ekonomista i šef tima za globalne makroekonomske trendove iz ureda Svjetske Banke u Washingtonu (SAD), Dr. Ryan Kennedy sa Univerziteta u Houstonu (SAD), Carsten Zangenberg, jedan od direktora statistike Danske, i mnogi drugi.

Partneri i prijatelji ICOS2017 su USAID BiH, ured Svjetske Banke u BiH, Republički zavod za statistiku Republike Srpske i Agencija za statistiku BiH.

Stručnjaci i naučnici koji žele izlagati na ICOS2017 ili objaviti rad u zborniku naučnih i stručnih radova ICOS2017 iz brojnih disciplina mogu dostaviti sažetke svojih radova najdalje do 20. septembra 2017. Više informacija o konferenciji  na web-stranici www.icos2017.fzs.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave