DRIVE donosi odgovore na pitanja iz liderstva i talent menadžmenta

28.10.2016. 10:44 / Izvor: Akta.ba
DRIVE donosi odgovore na pitanja iz liderstva i talent menadžmenta

Glavni moto ovogodišnje DRIVE konferencije je "Engage Your People“ – "Involvirajte Svoje Ljude“.

 

Kompanija Kolektiv – Posao.ba organizira DRIVE konferenciju, najveću regionalnu konferenciju o liderstvu i talent menadžmentu 10. novembra u kongresnom centru Hotela Terme. U proteklih šest godina organizatori su uspjeli na jednom mjestu okupiti preko 1300 lokalnih i regionalnih stručnjaka različitih nivoa znanja i iskustva, te preko 70 vodećih svjetskih govornika.

Glavni moto ovogodišnje DRIVE konferencije je "Engage Your People“ – "Involvirajte Svoje Ljude“, a organizatori ponosno najavljuju dolazak jednog od najpoznatijih poslovnih govornika u Velikoj Britaniji, Caspar Berrya. Berry je katalizator promjena, a kroz iskustvo profesionalnog pokeraša on kompanijama pruža obuke o preduzimanju rizika i donošenju odluka.

Pored Berrya, svjetski i regionalni stručnjaci koje će gosti imati priliku poslušati su između ostalih Kai Deininger, Milad Čerkić, Svetlana Mirković-Borčić i Aco Momčilović.

Deininger je kao direktor igrao ključnu ulogu u rukovođenju LinkedIna i Monstera Njemačke, a trenutno je jedan od čelnika u Eurosearch konsultantskoj kući, dok je Milad Čerkić osnovao i izgradio Atlantbh, jednu od najuspješnijih IT kompanija u regiji i jednog od najpoželjnijih poslodavaca u BiH. Aco Momčilović je konsultant, predavač i voditelj ljudskih resursa Rimac Automobila, jedne od najinovativnijh kompanija u regiji. Svetlana Mirković-Borčić je na čelu ljudskih resursa i komunikacija kompanije Phoenix Pharma, najveće veleprodaje lijekova u regionu.

Iskoristite sada priliku i rezervirajte svoje mjesto na DRIVE 2016 konferenciji na ovom linku.

Svjetski i regionalni stručnjaci će dati odgovore na pitanja kao što su:

-           Kako donijeti ključne odluke u biznisu?

-           Kako prepoznati i implementirati nove trendove u regrutaciji?

-           Kako prenijeti znanje između generacija?

-           Koji su to programi benefita za uposlenike?

-           Koje su najbolje prakse Employer Brandinga?

-           Kako izgleda HR Controlling?

U nastavku pogledajte kratki video koji najavljuje govor Caspar Berrya na DRIVE konferenciji: https://vimeo.com/35252238

 

Generalni medijski pokrovitelji DRIVE 2016 su Antena Sarajevo, Klix.ba, RSG i Faktor. Business medijski pokrovitelj konferencije je Akta.ba. Stručni partner konferencije je Centar za poslovnu edukaciju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave