Sarajevo Unlimited – neograničene mogućnosti inovacija

20.10.2017. 13:44 / Izvor: Akta.ba
Sarajevo Unlimited – neograničene mogućnosti inovacija

Startup-i, robotika, 3D tehnologija, digitalna ekonomija, podrška inovacijama na forumu inovacija

Početak novembra i ove godine u Bosni i Hercegovini rezervisan je za najznačajniji festival ideja i inovacija koji se održava od 2. do 4. novembra u Sarajevu. Sarajevo Unlimited 2017 ugostiće elitu svjetske scene preduzetništva, ideja i inovacija, a tokom tri dana, koliko traje Sarajevo Unlimited, posjetioci će imati priliku čuti i upoznati više od 50 govornika iz svijeta menadžmenta, inovacija, startup-a, ljudskih resursa, javnog sektora, nevladinih organizacija i međunarodnih korporacija.

Među key note govornicima ovogodišnjeg foruma su najpoznatija imena svjetske inovatorske i preduzetničke scene.

Start-up battle, pristup investitorima, iskustvima i znanjima za regionalne startape u okviru #sarajevounlimited

Pored izuzetnih govornika, na ovogodišnjem forumu učesnici će imati priliku pratiti i STARTUP BATTLE  – takmičenje za izbor NAJSTARTUPA FORUMA, zakazano za prvi dan Foruma, 2. novembar a podržano od strane YEP projekta zapošljavanja mladih. Dvadeset najboljih startapa iz regiona odabrano je od čak 80 prijavljenih za ovo takmičenje. Najstartapu će, osim novčane nagrade u iznosu od 5.000 KM, biti omogućen pristup edukativnim i mentorskim programima IT Akademije i Networksa, te kotizacije za Wearedevelopers, najveću IT konferenciju i Meet and Match slovenačku konferenciju za startup-e.

Tokom Sarajevo Unlimited foruma će biti izabrana Najinovativnija kompanija Foruma, a organizatori će ovom prilikom u Sarajevu ugostiti šest velikih investicijskih fondova, regionalne učesnike iz akceleratora iz osam zemalja i brojne stručnjake i kompanije koji će ovu priliku iskoristiti za povezivanje i jačanje biznisa.

Program Foruma održava se na različitim lokacijama i namijenjen je preduzentnicima, studentima, kompanijama, institucijama ali i investitorima

Program Sarajevo Unlimiteda 2017. obuhvatiće i panele o tome zašto je važna digitalna ekonomija i podrška inovacijama, te koliko je i zašto važan uticaj i podrška dijaspore BiH, ali i radionice za mlade profesionalce i startupe, kao i predavanja na teme digitalnih komunikacija, IT-ja u Bosni i Hercegovini, FINTECH-a, umjetne inteligencije i brojnih drugih sadržaja. Specijalni dodatak ovogodišnjeg foruma je i kutak za robotiku i 3D tehnologije.

Mnoštvo novih tema, ideja i inspiracije obilježiće Sarajevo Unlimited ove godine, te drugu godinu zaredom staviti Sarajevo u centar pažnje i mapirati ga kao centar regionalnog biznisa i inovacija.

Više informacija o forumu, učesnicima i sadržajima, te načinu kako učestvovati, dostupno je na zvaničnoj web stranici: http://weareunlimited.ba kao i na nalozima Foruma na društvenim mrežama: Facebook stranici Sarajevo Unlimited, Instagram nalogu unlimitedbih i Twitter nalogu @UnlimitedBiH.  Zvanični hashtagovi Foruma su #weareunlimited #sarajevounlimited.

Zvanični PR partner Foruma i kontakt za više informacija je agencija PRIME Communications.

Dobrila Močević, +387 63  289 106, dobrila.mocevic@prime.ba  

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave