INTERVENTNI PROJEKTI

Odabrana firma koja će dobiti pola miliona KM za razvoj turizma Kantona Sarajevo

22.11.2023. 11:01 / Izvor: Akta.ba
turizam

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je krajem oktobra objavila javni poziv za interventne projekte.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je krajem oktobra objavila javni poziv za interventne projekte koji doprinose razvoju turizma u Kantonu Sarajevo za 2023. i 2024. godinu, piše Akta.ba.

"Pod interventnim projektima podrazumijevaju se projekti čiji sadržaj nije bio, odnosno nije obuhvaćen predmetom redovnih javnih poziva, iz koga razloga se aplikanti nisu mogli javiti na redovni javni poziv, kao i projekti za koje aplikant nije imao saznanja o mogućnosti realizacije u trenutku raspisivanja redovnih javnih poziva", navedeno je tada u javnom pozivu.

Ukupno predviđena sredstva za realizaciju Javnog poziva obezbjeđena su u Budžetu Ministarstva privrede Kantona Sarajevo u ukupnom iznosu od 500.000,00 KM.

Kako je ranije navedeno predmet ovog javnog poziva je sufinansiranja projekata na osnovu Javnog poziva u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo na osnovu posebnih Programa.

Turistička zajednica KS je sada objavila preliminarnu rang listu gdje je firma NETWORKS INT D.O.O. Sarajevo zadovoljila formalno pravne uslove po otvorenom javnom pozivu.

"Na osnovu člana 8 stav (6) Pravilnika o kriterijima i postupku dodjele sredstava za sufinansiranje projekata od značaja za turizam u Kantonu Sarajevo, Komisija za ocjenu i odabir projekata na prvom radnom sastanku donosi preliminarnu listu aplikanata koji su zadovoljili formalno-pravne uslove po otvorenom javnom pozivu za interventne projekte koji doprinose razvoju turizma u Kantonu Sarajevo za 2023. i 2024 godinu. Lista aplikanata zaključno sa 6.11.2023; 1. NETWORKS INT D.O.O. SARAJEVO - 8 REGIONALNI FORUM INOVACIJA, TEHNOLOGIJA I PODUZETNIŠTVA "SARAJEVO UNLIMITED", navedeno je.

Podsjetimo, nedavno je Turistička zajednica KS povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, ljepote grada i države Bosne i Hercegovine predstavila na sajmovima u Parizu, Stokholmu, Varšavi,  Londonu.

Haris Fazlagić, v.d. predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, je također potvrdio da će, nakon ljetnje pauze, aktivnosti biti usmjerene na sajmovima na kojima će sa partnerima, hotelijerima, turističkim agencijama, predstaviti turističke potencijale Sarajeva i države.

E.S.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti