AHK - Forum u Pragu prilika za sastanke sa njemačkim kupcima velikog potencijala

23.08.2018. 12:24 / Izvor: Fena
AHK - Forum u Pragu prilika za sastanke sa njemačkim kupcima velikog potencijala

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK) pozvalo je firme iz BiH na učešće na "5th CEE Procurement & Supply forumu".

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini (AHK) pozvalo je firme iz BiH na učešće na "5th CEE Procurement & Supply forumu" koji pruža mogućnost sastanaka sa njemačkim kupcima velikog potencijala.

Forum će biti održan 16. oktobra ove godine u Pragu, a cilj je da se odabrane kompanije iz zemalja centralne i istočne Evrope (CIE) sastanu sa njemačkim kompanijama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz CIE, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz zadatih djelatnosti poslovanja.

Zainteresovane njemačke kompanije, odnosno kupci, kako se navodi u pozivu, dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj kompanija iz elektro i elektronskog sektora.

"Dosad je pristiglo oko 30 prijava i očekujemo da će njihov broj biti i veći s obzirom da je rok za dostavljanje prijava prolongiran do 28. augusta", kazali su Feni u AHK, te dodali da se sve detaljne informacije i formulari za prijavu mogu pronaći na web stranici Predstavništva njemačke privrede u BiH.

CEE Procurement & Supply Forum nudi B2B-matchmaking razgovore, interaktivne diskusije, radionice, te meet & greet stolove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave