Poziv na seminar: Arbitražno rješavanje sporova

25.01.2019. 10:37 / Izvor: Akta.ba
Poziv na seminar: Arbitražno rješavanje sporova

Seminar je namijenjen svima koji u cilju prodaje, kupovine, razvoja poslovnih odnosa, pregovaraju i sklapaju ugovore s drugim pravnim ili fizičkim osobama.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa Privrednom komorom Zeničko-dobojskog kantona organizira seminar na temu „Arbitražno rješavanje sporova (Pravni izazovi arbitraže, postupci i benefiti)“, s ciljem upoznavanja privrednih subjekata s arbitražnim načinom rješavanja sporova – sigurnom, brzom, efektivnom i efikasnom alternativnom metodom rješavanja sporova.

Seminar će se održati 29.01.2019. godine s početkom u 11:00 sati u prostorijama Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona (Mehmedalije Tarabara 15, Zenica 72000)
Predavač na seminaru će biti dr. sci. Almir Gagula.

Seminar je namijenjen svima koji u cilju prodaje, kupovine, razvoja poslovnih odnosa, pregovaraju i sklapaju ugovore s drugim pravnim ili fizičkim osobama, kojima između ostalih reguliraju i moguće načine rješavanja eventualnih sporova proizašlih iz ili temeljem zaključenih ugovora. Na seminaru naglasak će biti na arbitražnim klauzulama i prednostima arbitražnog postupka, odnosno kako se pripremiti na vrijeme za rješavanje eventualnog spora (primjenjivo materijalno i procesno pravo, arbitar/ri koji će rješavati o eventualnom sporu, jezik arbitraže, itd.).

Također, učesnici seminara će imati mogućnost upoznavanja s vrstama arbitraže s posebnim osvrtom na institucionalnu arbitražu – njenim prednostima u odnosu na sudsko rješavanje sporova i ad hoc arbitražu.

Učešće na seminaru je besplatno za sve učesnike koji blagovremeno dostave popunjen prijavni obrazac (prilog) na e-mail adresu seid.hadzibajric@komorabih.ba

Sve dodatne informacije u vezi sa seminarom možete dobiti pozivom na broj telefona +387 33 566 206. Kontakt osoba je Seid Hadžibajrić, Sektor za edukaciju Vanjskotrgovinske komore BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave