Poziv na seminar "Korporativno upravljanje"

16.11.2019. 09:00 / Izvor: Akta.ba
Poziv na seminar 'Korporativno upravljanje'

U kotizaciju su uključena stručna predavanja, seminarski materijali, ručak i osvježenje za vrijeme planiranih pauza i certifikat o pohađanju seminara.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira seminar "Korporativno upravljanje“, koji će se održati 12.12.2019. godine u prostorijama Komore, Branislava Đurđeva 10,  Sarajevo. Seminar ima za cilj upoznati učesnike sa konceptom i značajem korporativnog upravljanja.

Korporacija (dioničarsko, akcionarsko društvo), historijski gledano, najpodesniji je oblik organiziranja velikog biznisa koji, razdvajajući vlasničke i mendžerske funkcije, u svoje okrilje uvodi aktere koje ne poznaju drugi oblici organiziranja biznisa poput dioničara, skupštine dioničara, nadzornog odbora, profesionalnog menadžmenta i sl. Korporativno upravljanje na našim prostorima slabo je razvijeno i jedan od ciljeva seminara je upoznati učesnike seminara na koji način bi trebala funkcionirati korporacija stavljajući u balans odnose između velikog broja različitih aktera, te pozicionirajući nadzorni odbor kao ključni korporacijski organ.

Kotizacija za učešće na seminaru iznosi 156 KM (+PDV) za rane prijave do 03.12.2019. godine , te 195 KM (+PDV) za prijave do 10.12.2019. godine.

U kotizaciju su uključena stručna predavanja, seminarski materijali, ručak i osvježenje za vrijeme planiranih pauza i certifikat o pohađanju seminara.

Zainteresirani za učešće, mogu svoje učešće potvrditi ispunjavanjem online prijavnog obrasca. Nakon izvršene prijave, podaci za uplatu kotizacije će biti pravovremeno dostavljeni. Više informacija zainteresirani mogu pronaći u pozivu i programu seminara. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201.

PREUZMI DOKUMENT:
PROGRAM

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave