Poziv na seminar "Mali vs veliki na tržištu – koliko smo daleko od EU"

13.04.2018. 11:12 / Izvor: Akta.ba
Poziv na seminar 'Mali vs veliki na tržištu – koliko smo daleko od EU'

Seminar je besplatan za sve zainteresirane kandidate koji blagovremeno dostave popunjen prijavni obrazac.

Vanjskotrgovinska komora BiH u suradnji s Pravnim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, te uz podršku Predstavništva fondacije Konrad Adenauer u BiH organizira seminar na temu
„Mali vs veliki na tržištu – koliko smo daleko od EU“ (Zloupotreba vladajućeg položaja u pravu BiH i EU). Seminar će se održati 20.04.2018. godine sa početkom u 10:00 sati u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH (ul. Branislava Đurđeva 10, Sarajevo) i besplatan je za sve zainteresirane kandidate koji blagovremeno dostave popunjen prijavni obrazac.

Pravo konkurencije je mlada pravna grana u Bosni i Hercegovini, bez razvijene sudske prakse, iako se Sud Bosne i Hercegovine nekoliko puta u donošenju odluka pozivao na rješenja Suda Evropske unije. U pogledu zakonskog rešenja kojim se zabranjuju određena antikonkurencijska ponašanja izvršena je “dobrovoljna” harmonizacija sa pravom Evropske unije što se može posmatrati kao pozitivan pomak u integracijskim procesima. Međutim, od ključne važnosti je razvijanje svijesti poslovne zajednice o značaju zaštite konkurencije na tržištu kao i razumijevanje temeljnih instituta prava konkurencije kako bi zakonom nedozvoljena ponašanja mogli identificirati i u tom kontekstu biti spremni za ulazak u Evropsku uniju.

Predavač na seminaru „Mali vs veliki na tržištu – koliko smo daleko od EU“ (Zloupotreba vladajućeg položaja u pravu BiH i EU) je Prof.dr. Kanita Imamović-Čizmić,
šef Katedre pravno-ekonomskih nauka na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Za učešće na seminaru potrebno je poslati popunjen prijavni obrazac (prilog) na e-mail adresu mirza.konjo@komorabih.ba ili putem fax-a na broj +387 33 566 205.
Krajnji rok za dostavljanje prijava je četvrtak, 19.04.2018. godine do 12:00 sati.

Više informacija OVDJE

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave