Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Poziv na webinar: Prednosti i karakteristike arbitraže

23.04.2020. 13:20 / Izvor: Akta.ba

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira besplatni webinar na temu „Prednosti i karakteristike arbitraže kao mehanizma za rješavanje sporova u doba pandemije COVID-19“, koji će se održati u srijedu, 29.04.2020. godine s početkom u 13:00 sati.

Uzimajući u obzir da će se po okončanju pandemije pokrenuti brojna pitanja u vezi izvršavanja ugovornih obaveza ili kršenja istih od strane jedne od stranaka u postupku, postavlja se pitanje da li će domaći sudovi moći efikasno odgovoriti izazovu rješavanja sudskih sporova na efikasan način, te ispoštovati odredbe EKLJP – pravo na suđenje u razumnom roku. Stoga, strankama stoji na raspolaganju rješavanja sporova putem arbitraže, a posebno uzimajući u obzir prednosti aritraže kao jednog od alternativnih načina rješavanja sporova.

U okviru webinara biće prezentirane sljedeće teme:

Arbitražni sud VTK BiH (Prof.dr. Abedin Bikić),

Zašto izabrati arbitražu kao mehanizam rješavanja sporova – prednosti i osnovne karakteristike arbitraže (Zdenko Klepić),

Kako efektivno pregovarati arbitražnu klauzulu u ugovorima sa domaćim i stranim firmama? (Armela Ramić) i

Priznanje i poništenje arbitražne odluke (Armela Ramić).

Sve dodatne informacije o načinu prijave i pristupanja webinaru možete pronaći OVDJE. Kontakt osoba je Mirza Konjo, saradnik za edukaciju u Vanjskotrgovinskoj komori BiH (+387 33 566 204; mirza.konjo@komorabih.ba).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave