Primjena novog Pravilnika iz oblasti cestovnog prijevoza putnika

09.03.2018. 13:18 / Izvor: Akta.ba
Primjena novog Pravilnika iz oblasti cestovnog prijevoza putnika

Koncept edukacije zasnovan je na odredbama Pravilnika i upotrebi važećeg Daljinara sa relacijama i minimalnim vremenima vožnje.

Sektor za edukaciju i Sektor za transport i komunikacije Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine organiziraju edukaciju za sve učesnike u pripremi što kvalitetnijih prijedloga redova vožnje. Cilj edukacije je upoznavanje prijevoznika u vezi sa primjenom novog Pravilnika o postupku usklađivanja i registracije redova vožnje, načinu i postupku izdavanja dozvole i obrascu dozvole odnosno sa njegovom praktičnom primjenom.

Koncept edukacije zasnovan je na odredbama Pravilnika i upotrebi važećeg Daljinara sa relacijama i minimalnim vremenima vožnje za autobuske stanice i stajališta u Bosni i Hercegovini. Namjera organizatora je da se na osnovu prezentovanih informacija podstakne interakcija i konstruktivni dijalog učesnika, te detektiraju najznačajnija pitanja praktične primjene Pravilnika.

Edukacija će se realizirati prema sljedećem rasporedu:
• Mostar, 22.03.2018. (hotel „Mostar“, ul. Kneza Domagoja b.b.)
• Banja Luka, 26.03.2018. (Privredna komora RS, ul. Đure Daničića 1/2)
• Tuzla, 27.03.2018. (Kantonalna privredna komora Tuzla, ul. Trg slobode bb)
• Sarajevo, 28.03.2018. (Vanjskotrgovinska komora BiH, ul. Branislava Đurđeva 10)

Edukacija počinje u 11:00 sati, a prijava učešća je obavezna. 

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u skladu sa važećim Pravilnikom o postupku usklađivanja i registracije redova vožnje, načinu i postupku izdavanja dozvole i obrascu dozvole, obavlja stručne i administrativne poslove koji se odnose na ispitivanje usaglašenosti prijedloga reda vožnje, pružanje stručne pomoći strankama i sačinjavanje detaljnog Izvještaja o prijedlogu reda vožnje koji je ispitivan.

PREUZMI DOKUMENT:
Prijava

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave