Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Radionica o pristupu tržištu EU i eko- certificiranju

13.05.2014. 12:44 / Izvor: eKapija.ba

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Švicarski program za promociju uvoza u EU i Švicarsku (SIPPO), organiziraju radionicu “Pristup tržištu EU i eko– certificiranje za ribarstvo i proizvode akvakulture”.

Radionica, koja se organizira s ciljem promocije izvoza ribe i ribljih proizvoda na tržište EU i Švicarske, održat će se 14.05.2014 godine (srijeda) sa početkom u 11:15 sati u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH, Branislava Đurđeva 10, Sarajevo

Fokus radionice će biti na regulatornim zahtjevima za izvoz ribe i ribljih proizvoda u Evropsku uniju. Učesnici će imati priliku saznati više o sistemu EU službenih uvjerenja, glavnim propisima, zahtjevima za nadležne organe i operatore u lancu vrijednosti s obzirom na zdravlje i ne – IUU (Ilegalan, neprijavljen i neureden ribolov) certifikaciju ulova. Poseban naglasak radionice će biti na privatne certifikate eko - oznaku i njihova uloga u EU tržištu ribe i ribljih proizvoda. Drugi dio radionice će se baviti ulogom Eko - oznaka i drugih privatnih certifikata u "uspješnom" stavljanja tih proizvoda na tržište EU. Treći dio radionice će se fokusirati na to kako SIPPO usluge mogu pomoći izvoznicima iz BiH da postanu uspješni na Evropskom i Švicarskom tržištu.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave