U Sarajevu od 16. do 18. novembra "Prvi Startup Weekend Sarajevo"

15.11.2012. 15:47 / Izvor: eKapija.ba
U Sarajevu od 16. do 18. novembra 'Prvi Startup Weekend Sarajevo'

Startup Weekend u saradnji sa agencijom Posao.ba i USAID od 16. do 18. novembra 2012. godine organizuje prvi Startup Weekend Sarajevo koji će se održati u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Ovaj jedinstveni događaj predstavlja priliku za sve mlade ljude koji žele da pokrenu vlastiti biznis da se prijave i razviju svoje poslovne ideje.

Startup Weekend Sarajevo će se održati u okviru Globalne Sedmice Preduzetništva gdje će cijeli događaj kao i grad Sarajevo biti dio najvećeg svjetskog takmičenja iz preduzetništva u svijetu. Svih 10.000 učesnika, 1.200 timova i 100 gradova će biti emitovani kroz sve offline i online globalne medijske kanale u cilju podizanja svijesti i interesovanja o preduzetništvu i inovacijama.

Cilj Startup Weekend Sarajevo je da skupi 100 mladih ljudi, studenata i onih koji su završili studije, koji su zainteresovani da pokrenu vlastite kompanije i steknu nova znanja i vještine. Učesnici se očekuju iz svih gradova u Bosni i Hercegovini, iz susjednih zemalja kao i cijeloga svijeta. Pored Bosne i Hercegovine, Startup Weekend će se održati na isti datum i u Hrvatskoj, Meksiku, Gani, Lebanonu, Japanu, Americi, Pakistanu, Brazilu, Indiji, Kanadi, i mnogim drugima.

Partneri Startup Weekend-a Sarajevo su agencija Posao.ba i Američka Agencija za Međunarodni Razvoj (USAID). Ovaj događaj je također podržan i od strane zlatnih sponzora GIZ, Atlantbh, HttPool i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te srebrenih sponzora Personal Inc., i Authority Partners. Generalni medijski pokrovitelji ovog događaja su Al Jazeera Balkans, Radio Sarajevo i Klix.ba, a medijski prijatelji su pik.ba, info.ba, sutra.ba i eAkademik.com. Prijatelji projekta su Red Bull i studentska organizacija AIESEC.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave