Prvi Business cafe u BiH 17. septembra u Vitezu

14.09.2012. 13:11 / Izvor: eKapija.ba
Prvi Business cafe u BiH 17. septembra u Vitezu

U ponedjeljak, 17. septembra s početkom u 14 sati, u kongresnoj dvorani hotela Central u Vitezu bit će održan prvi Business cafe u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa zemljom partnerom, Republikom Hrvatskom, a u organizaciji Udruženja trgovaca BiH, Inter 96 tržišnih komunikacija i Ambasade Republike Hrvatske u BiH. Tema ovog, za Bosnu i Hercegovinu i Republiku Hrvatsku značajnog ekonomskog događaja bit će "Bilateralni ekonomski odnosi Bosne i Hercegovine i Hrvatske u svjetlu ulaska Hrvatske u Evropsku uniju".

Uvodničari na prvom Business cafeu bit će Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

U prisustvu mnogobrojnih poduzetnika bit će prezentirane aktuelne teme koje se tiču bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u svjetlu ulaska Hrvatske u Evropsku uniju. Također, bit će prezentirani Poslovni centar 96 Vitez i Gospodarsko proizvodna zona Mišićka iz Popovače, Republika Hrvatska.

Podršku ovom projektu su dale i brojne institucije iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine: Ministarstvo poduzetništva i obrta RH, Državni ured za trgovinsku politiku RH, Hrvatska gospodarska komora, Vijeće ministara BiH, Vanjskotrgovinska komora BiH, FIPA, Direkcija za ekonomska planiranja BiH, Privredna komora FBiH i Privredna komora RS.

Generalni sponzor prvog Business cafea je UniCredit d.d. Bosna i Hercegovina, a sponzori Vlada KSB, Vlada ZDK, Općina Vitez i Hotel Central Vitez.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave