Gračanica: Sajam poduzetništva i obrta "SAPO 2011", od 20. do 23. aprila

26.01.2011. 15:24 / Izvor: eKapija.ba
Gračanica: Sajam poduzetništva i obrta 'SAPO 2011', od 20. do 23. aprila

Bosanski kulturni centar Gračanica od 20. do 23. aprila organizira drugi međunarodni sajam poduzetništva i obrta. Ovogodišnji sajam bit će predstavljen pod novim imenom – SAPO 2011.

Cilj sajma SAPO 2011 je ostvariti pozitivan utjecaj na privredni razvoj i stvaranje pozitivne poduzetničke klime, povećanje konkurentnosti privrednog sektora, te bolje međusobno povezivanje privrednih subjekata i poduzetničkih regija.

Pored toga, u fokusu sajma će biti intenziviranje promocije bosanskohercegovačke privrede i tradicionalnih zanata, privlačenje ulaganja, kao i stvaranje jasne spoznaje o vlastitim snagama i privrednim vrijednostima. I ove godine profil sajma, kao i njegove cjelokupne aktivnosti učvrstit će njegov status atraktivnog centra za promociju privrede i međusobnu komunikaciju privrednika općine Gračanica, Tuzlanskog kantona, Federacije BiH, kao i cijele BiH, poručuju organizatori.

Inicijatori projakta sajma SAPO 2011 su: Općina Gračanica, Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica, Obrtnička komora Tuzla, uz podršku Njemačke tehničke saradnje GTZ, Vlade Tuzlanskog kantona i Klastera plastičara i alatničara BiH.

Izlagačima će ove godine na raspolaganju biti oko 5.000 m² zatvorenog izložbenog prostora i isto toliko vanjskog.

"Očekuje se učešće oko 200 izlagača iz zemlje i regiona, a imajući u vidu rezultate prošlogodišnjeg sajma, očekujemo da će i ovogodišnji dobiti visoku ocjenu kvaliteta organizacije i ponude", saopćio je organizator sajma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave