Turistička ponuda Banjaluke na sajmu u Beogradu

26.02.2014. 10:27 / Izvor: SRNA
Turistička ponuda Banjaluke na sajmu u Beogradu

Banjalučka turistička organizacija predstaviće turističku ponudu najvećeg grada Republike Srpske na Sajmu turizma u Beogradu, koji će biti održan od sutra do 2. marta ove godine.

Banjalučka turistička organizacija predstaviće turističku ponudu najvećeg grada Republike Srpske na Sajmu turizma u Beogradu, koji će biti održan od sutra do 2. marta ove godine.

Direktor ove organizacije Ostoja Barašin rekao je Srni da je beogradski Sajam turizma najveći regionalni sajam, na kojem Turistička organizacija Banjaluke tradicionalno promoviše turističke potencijale grada na Vrbasu, a posebno avanturistički turizam.

"I etno-ponuda Banjaluke postaje sve bogatija i interesantnija našim turistima", istakao je Barašin.

On je najavio da je za subotu, 1. mart, predviđeno predstavljanje Banjaluke kao turističke destinacije, te će u skladu s tim biti održana prezentacija turističke ponude, degustacija gastro-brendova Banjaluke i nastup Kulturno-umjetničkog društva "Piskavica".

"Posjetioci će od 17.00 do 19.00 časova imati priliku da degustiraju slavski ručak, banjalučki ćevap, `Nektar` pivo, sir `trapist`, kao i `Vitaminkine` proizvode", dodao je Barašin.

On je rekao da će KUD "Piskavica" izvesti scenski prikaz običaja "krsna slava", koja je dio turističke ponude Banjaluke, a potom će izvesti "Banjalučke igre", izvorne pjesme sa Kozare i pjesme uz pratnju narodnog orkestra.

Osim toga, Udruženje žena "Duga" predstaviće rukotvorine, kao dio materijalne kulture Banjaluke.

Barašin je istakao da Turistička organizacija Banjaluke na sajam ide sa ponudom grada, ali i integrisanom ponudom u okviru Republike Srpske, zajedno sa turističkim organizacijama iz drugih gradova.

Beogradski Sajam turizma najveća je turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi. Prethodne godine na Sajmu turizma svoju ponudu predstavilo je više od 880 izlagača iz cijelog svijeta, a broj posjetilaca premašio je 58.000.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave