Intenzivna obuka za rad i projektovanje na fiber optičkim mrežama

18.12.2019. 09:35 / Izvor: Akta.ba
Intenzivna obuka za rad i projektovanje na fiber optičkim mrežama

Svi zainteresovanim koji svoju karijeru žele započeti ili nastaviti u poslu sa fiber optičkim mrežama, kao experti i projektanti bez obzira na trenutni profil i zanimanje.

Kompanija Čip Sistemi d.o.o. Sarajevo u saradnji sa Amned d.o.o. Tuzla organizuje intenzivnu obuku za osposobljavanje za rad na fiber optičkim instalacijama i projektovanje istih. 

Predavanja i obuka sa teoretskim i praktičnim dijelom, omogućava polaznicima praktično razumijevanje i vještine za kvalitetan dizajn, instalacije i održavanje fiber optičkih mreža.

Obuka će polaznicima obezbijediti znanje primjenjivo u aplikacijama za posao u oblasti telekomunikacija i na optičkim LAN/WAN mrežama, G-PON mrežama FTTB i FTTH mrežama.

Kandidati nakon stečenog znanja mogu lako pronaći posao u ovoj oblasti na domaćem, a posebno inostranom tržištu.

Obuka je namijenjena polaznicima koji žele praktično naučiti kako spajati optičke kablove, postavljati konektore, testirati i rješavati praktične problem na fiber optičkim mrežama, s ciljem povećanja efikasnosti, pouzdanosti i smanjenja troškova zastoja u mrežnom saobraćaju.

Polaznicima nisu neophodna predznanja o fiber optičkim mrežama.

Svi zainteresovanim koji svoju karijeru žele započeti ili nastaviti u poslu sa fiber optičkim mrežama, kao experti i projektanti bez obzira na trenutni profil i zanimanje.

Obuka se sastoji od 16 sati nastave, a koja će biti organizovana u subotu i nedjelju, 21. i 22.12.2019. godine od 10:00 do 18:00 sati, u prostorijama kompanije Čip Sistemi na Ilidži, adresa: Edhema Eke Džubura 48D.

Cijena obuke je 250,00KM + PDV, a Vaše prijave možete izvršiti putem e-mail adrese info@cipsistemi.ba, nakon čega ćete dobiti potvrdu o učešću, te uputstvo za uplatu. 

Tokom obuke teme predavanja će biti slijedeće:

  • Tipovi optičkih kablova po standardu ITU-T-a i njihova primjena, tipovi: fiber optički konektora, optičkih ormara,optičkih spojnica,razdjelnika i prespojnih kablova;
  • Tipovi optičkih mreža: FTTx, PTPF (Point To Point Fiber) optičkemreže, DWDM (Dense Walvelength Division Multiplexing) mreža i njihovu primjenu;
  • Fiber optičke PON mreže i njihovu praktična primjena;
  • Pripremakabla za priključenje (skidanjeizolacije, montaža konektora, pregled konektora);
  • Spajanje optičkih kablova, uređaji za spajanje;
  • Osnovna mjerenja na fiber optičkiminstalacijama (VFL, PM, LS);
  • Zahtjevna mjerenja na fiber optičkiminstalacijama (OTDR);
  • Uspostavljanje optičke veze, otkrivanje grešaka, testiranje i pohranjivanje podataka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave