Hobby Art Centar / Workshop's za male kreativce

20.03.2018. 08:41 / Izvor: Akta.ba
Hobby Art Centar / Workshop's za male kreativce

Cilj kreativnih radionica je da se potakne mašta, razvije kreativnost i koordinacija pokreta, vježba motorika, pojača koncentracija...

Sarajevski kreativni centar "Creative Corner" na Marijin dvoru, pored radionica za odrasle, nudi i kreativne radionice za najmlađe i najslađe kreativce. Svake subote u poslijepodnevnom terminu mali kreativci od 4 do 11 godina, ali i oni nešto stariji u Hobby Art Centru mogu zaposliti svoje prstiće, istražujući nove art tehnike kojima ih podučavaju voditelji radionica.

Cilj kreativnih radionica je da se potakne mašta, razvije kreativnost i koordinacija pokreta, vježba motorika, pojača koncentracija i da se na pravilne načine usmjeri pažnja najmlađih.

"Svi imamo potrebu za manuelnim radom, nesvjesno maštamo i želimo da ostvarujemo svoje snove. Djeca dodatnim stimulisanjem stiču vještine, koje će se jednom pokazati presudne u njihovim životima. Pored pomenutog, želimo barem na kratko djecu odvojiti od televizije, crtanih filmova, računarskih igrica i  smartfona. Trudimo se na našim radionicama, kroz igru i zabavu da posmatramo svijet jednostavnije, zapažamo izvorne boje, prirodne oblike i materijale, da oblikujemo i kreiramo onako kako vidimo i doživimo, a iz toga redovno nastaju mala umjetnička djela", navodi voditeljica radionica Sanela Hadžić.

"Pored redovnih subotnjih radionica, organizujemo i «kreativne rođendane» u terminima u kojim odgovara roditeljima i djeci. Tada je uglavnom i dostupna opcija izbora teme za radionicu i takvi rođendani predstavljaju zaista posebna i neobična iskustva. Svi sa «rođkasa» ponesu uspomenu koju su sami napravili", izjavila je Lejla Tufo, također jedna od voditeljica kreativnih radionica u Hobby Art Centru.

Pohađajući radionice, djeca će naučiti da uljepšaju svoj životni prostor i prostor za učenje i druženje, sami će praviti poklone za mamu, baku, učiteljicu… Hobby Art Centar poziva svu zainteresovanu djecu da dođu na kreativna druženja. Teme radionica su dostupne na web stranici www.hobby.ba ili na Facebook stranici Hobby Art Centar. Svi su dobrodošli.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave