Adisa Tufo iz Bosne i Hercegovine na "Konferenciji 500 poduzetnica" u Sloveniji

05.04.2018. 11:47 / Izvor: Akta.ba
Adisa Tufo iz Bosne i Hercegovine na 'Konferenciji 500 poduzetnica' u Sloveniji
OTVORI GALERIJU

U ime snažnih žena, poduzetnica, u srijedu 4. aprila održana je šesti put zaredom  konferencija pod nazivom «500 poduzetnica».

"Potrebne su nam moćne, snažne žene koje će promijeniti svijet dinamičnom i ubjedljivom konverzacijom koja će omogućiti da se glas svake žene, čuje, a ne da se zanemaruju i ignorišu,", istakla je jednom prilikom Sheryl Sandberg, američka aktivistica, autorica i direktorica poslovanja društvene mreže Facebook.

U ime snažnih žena, poduzetnica, u srijedu 4. aprila održana je šesti put zaredom  konferencija pod nazivom «500 poduzetnica» u Grand Union hotelu u Ljubljani. Više od 500 snažnih žena svojom energijom poslalo je jasnu viziju u svijet – da se poduzetnice žele povezati, upoznati, djelovati i mijenjati evropske i svjetske poglede i stereotipe koje se odnose na žene u biznisu, ali i žene općenito.

Predavanja poznatih predavača, nova poznanstva, poslovne prilike i iznenađenja karakterišu ovaj događaj. Kako ističu organizatorice Zori Jakolin, Urša Žorž, Petra Škarja i Marta Turk – cilj je nastaviti uspješnu priču «500 poduzetnica» i zajedno pisati historiju jakih žena.

Prisutne su pozdravile organizatorice, kao i predsjednik Privredne komore Slovenije, Boštjan Gorjup, a među predavačima su Mojca Skalar Komljanc, projekt menađer SPIRIT Slovenija, javne agencije Republike Slovenije za promicanje poduzetništva, internacionalizacije, stranih ulaganja i tehnologije, kao i Madi Sharma, predstavnica Evropskog socijalnog vijeća i poduzetnica, iz regije je bila Sanja Pantić-Popović, predsjednica Udruženja poslovnih žena Srbije, ekonomistica i međunarodni stručnjak za žensko poduzetništvo iz Beograda.

Nakon Zagreba i velikog "Kongresa poduzetnica Jugoistočne Evrope", na kojem je imala veoma zapažen govor, govorila je uspješna poduzetnica i autorica Adisa Tufo iz Bosne i Hercegovine. 

"'500 poduzetnica' je najveće okupljanje poduzetnica Slovenije i regiona. Uživala sam u ponovnim susretima sa svim tim divnim i uspješnim ženama. Pripala mi je čast da budem jedna od predavačica i ispričam svoju poduzetničku priču. Poduzetnice se međusobno jako dobro razumiju. Putevi su nam posuti ružama i trnjem, često nas boli, ali nas i zbližava, povećava nam ljubav i uzajamno poštovanje“, kazala je Tufo, koja je na Kongresu govorila o svojim počecima u poduzetništvu, o promjenama koje je činila ne samo u kompaniji, već i vlastitoj promjeni: "Naučila sam da je sve do čovjeka, do pojedinca koji je spreman stati ispred svih i uvijek ići naprijed. Nekada i glavom kroz zid, nekada preko zida, ali nikad stati i nikad odustati," inspirativno zaključuje Adisa Tufo, koja je ove godine izdala i svoju prvu knjigu "Vruć krompir".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti