Obrtna zbornica Slovenije

Izmjena pravila saobraćaja za teretna vozila na graničnom prijelazu Obrežje

27.06.2023. 13:51 / Izvor: Akta.ba
Obrežje

Odvojene trake za teretni saobraćaj biće zatvorene, a sve izmjene u pogledu regulacije saobraćaja, biće vidljivo označene i moraju se striktno poštivati.

Prema zaprimljenoj obavjesti Obrtne zbornice Slovenije, nadležni organi su utvrdili izmjenu režima/pravila saobraćaja na ranijem graničnom prijelazu Obrežje u Sloveniji, koja će se primjenjivati od 27.06.2023. godine u 10 sati, na sljedeći način: Teretna vozila, koji samo tranzitiraju preko ovog graničnog prelaza, sada će moći da prolaze kroz glavne nadstrešnice, sva ostala teretna vozila koja žele da izvrše carinjenje, koriste usluge špeditera ili DARS-a, to će moći da urade isključivo preko parkinga namenjenih za teretni saobraćaj, bivšeg graničnog prelaza Obrežje.

Odvojene trake za teretni saobraćaj biće zatvorene, a sve izmjene u pogledu regulacije saobraćaja, biće vidljivo označene i moraju se striktno poštivati.

Vozačima koji koriste špediciju ili carinsku službu, je zabranjeno prelaziti pješice područje autoputa (ispod nadstrešnice bivšeg graničnog prelaza), nego moraju koristiti izlaze na autoputu i nadvožnjacima, koji omogućavaju vožnju i bezbjedno kretanje teretnih vozila na području graničnog prelaza.

Kako se navodi u obavjesti Obrtne zbornice Slovenije, na području bivšeg graničnog prelaza, policijski organi će nadzirati eventualne prelaske autoputa pješice i druge prekršaje od strane vozača teretnih vozila (npr. vožnja unazad na autoputu, nepropisno parkiranje, zaustavljanje kamiona na parkirnim trakama i drugim površinama gdje je to zabranjeno, brzinu kretanja svih vozila i sl.), te shodno tome sankcionisati sve uočene prekršaje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti