IRU organizuje online kurseve

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

IRU organizuje online kurseve

Vanjskotrgovinska komora BiH obavještava o programima stručnog osposobljavanja vozača i menadžera transporta, a koje nudi i organizira Međunarodna unija cestovnog transporta (International Road Transport Union – IRU) u formi online/video kurseva.

16.03.2021. 12:31 / Izvor: Akta.ba

Vanjskotrgovinska komora BiH obavještava o programima stručnog osposobljavanja vozača i menadžera transporta, a koje nudi i organizira Međunarodna unija cestovnog transporta (International Road Transport Union – IRU) u formi online/video kurseva.

IRU trenutno u ponudi ima sljedeće programe:

Cestovna sigurnost na poslu: online kurs za menadžere / Road Safety at Work: online course for managers

Ovaj online kurs za upravljanje voznim parkom održava se kroz 10 video predavanja koje vode stručnjaci iz industrije. Potrebno je oko 5 sati za završetak, a predloženi format je 2-3 sata sedmično.

Po završetku ovog kursa dodjeljuje se certifikat Univerziteta Cranfield, IRU akademije i EASST.

Program je dostupan na engleskom, ruskom, kazahstanskom, gruzijskom.

Dodatne informacije o kursu i uplata kotizacije ovdje.

Siguran utovar i osiguranje tereta / Safe Loading & Cargo Securing

Siguran utovar tereta osnovna je potreba svakog vozača. Roba koja je sigurno utovarena štedi novac kompaniji. Ovaj kurs obuhvaća sve to, uključujući utjecaj fizike kod prijenosa težine i težišta, kako vozilo ubrzava, usporava i skreće

U kurs je uključen i simulator utovara kako bi polaznici mogli vježbati. Dodatne informacije o kursu i uplata kotizacije ovdje.

Sigurnost tereta / Cargo Security

Krađa tereta jedna je od glavnih prijetnji lancu nabavke. Obuka vozača da znaju na šta treba paziti je najbolji način da teret stigne neoštećen.

Ovaj kurs će naučiti polaznike kako uočiti ilegalne imigrante, greške u dokumentima o teretu i znakove manipulacija na vozilu.

Dodatne informacije o kursu i uplata kotizacije ovdje.
 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave