Radionica o organizaciji i funkcionisanju destinacijskog menadžmenta

23.04.2013. 11:19 / Izvor: eKapija.ba
Radionica o organizaciji i funkcionisanju destinacijskog menadžmenta

Jednodnevna radionica pod nazivom 'Organizacija i funkcionisanje destinacijskog menadžmenta'' će biti organizovana za potencijalne učesnike destinacijskog menadžmenta u Republici Srpskoj.

Turistička organizacija grada Banja Luka i Turistička organizacija Republike Srpske organizira radionicu ''Organizacija i funkcionisanje destinacijskog menadžmenta'' koja će se održavati sutra, 24. april 2013. godine, od 10.00 – 21.00 sati u restoranu Pastir (Ducipolje) – Krupa na Vrbasu – Piskavica.

Pokrovitelj događaja je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Jednodnevna radionica pod nazivom 'Organizacija i funkcionisanje destinacijskog menadžmenta'' će biti organizovana za potencijalne učesnike destinacijskog menadžmenta u Republici Srpskoj.

Događaj će biti podjeljen u dva djela. Na prvom dijelu će biti organizovana radionica koja će obuhvatiti sljedeće teme: opšti principi, uloga i značaj DMO-a za razvoj turističke destinacije, oblici organizovanja DMO, najbolje prakse i iskustva organizovanja DMO-a u regionu i dr.

Radionicu će voditi eksperti sa Fakulteta za mendžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije. Prvi dio radionice će se završiti diskusijom koja treba da definiše najbolji put organizacije destinacijskog menadžmenta na nivou turističkih destinacija Republike Srpske. Na drugom dijelu događaja, učesnici radionice koji nisu iz Banjaluke će imati priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom i turističkim proizvodima grada Banja Luka.

Ciljevi i svrha događaja: Potrebno je informisati javnost i potencijalne članove DMO u Republici Srpskoj o ulozi i značaju destinaijskog menadžmenta za razvoj turističke destinacije, ulozi i odgovornosti različitih zainteresovanih strana u djelovanju DMO, te animirati potencijalne članove za učešće i zalaganje u budućem DMO tijelu. Takođe jedan od ciljeva je i definisanje oblika osnivanja i budućih pravaca djelovanja DMO kao i animiranje predstavnika turističkih organizacija lokalnih zajednica Republike Srpske za stvaranje uslova i organizovanje destinacijskog menadžmenta na različitim nivoima.

Ciljana publika: Seminar je namjenjen donosiocima odluka i potencijalnim članovima destinacijskih menadžment organizacija Republike Srpske i Grada Banja Luka kao što su predstavnici gradskih i opštinskih turističkih organizacija, Turističke organizacije Republike Srpske, Administrativne službe grada Banja Luka, Vlade RS, ugostitelja, turističkih agencija, institucija kulture, Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa RS, udruženja građana, instituta i sl.

Program radionice:

10.00 - 10.10      Uvodno izlaganje, doc. dr Ostoja Barašin, direktor TOBL-a

10.10 - 10.15      Obraćanje Gradonačelnika, Slobodan Gavranović, dipl. pravnik

10.15 - 10.20      Obraćanje Ministra trgovine i turizma u vladi RS, Maida Ibrišagić-Hrstić

10.20 - 11.10      Destinacijski menadžment i destinacijska menadžment organizacija, dr sc. Dragan Magaš, redovni profesor na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji

11.10 - 12.00      Strateško planiranje u destinaciji, prof. dr sc. Zdenko Cerović, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji

12.00 - 12.10      Pauza

12.10 - 13.00      Kulturno-turistički proizvod: od ideje do realizacije, dr sc. Zrinka Zadel, docent na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji

13.00 - 13.20      Pauza    Osvježenje i zakuska

13.20 - 14.10      Strateški marketinški plan, dr sc. Dina Lončarić, Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji

14.10 - 15.10      Razgovori, diskusija, zaključci   

15.10 - 17.00      Razgledanje turističkog lokaliteta, Krupa na Vrbasu - Kanjon Tijesno

17.00 – 18.30 Razgledanje grada Banja Luka u pratnji turističkog vodiča

18.30 – 21.00     Prezentacija tradicionalnog običaja "Krsna slava" kao turističkog proizvoda       

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave