'CNC Lab Industrija 4.0': Poziv firmama za učešće u programima obuke

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

"CNC Lab Industrija 4.0": Poziv firmama za učešće u programima obuke

Kroz ovaj projekat bit će provedena obuka za do 8 polaznika koji će uspješno okončati obuku iz Programiranja rada kompjuterski vođenih mašina.

08.08.2021. 11:11 / Izvor: Akta.ba

Projekat „CNC Lab Industrija 4.0“ odobren od strane Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta predstavlja nastavak prethodnih aktivnosti TRA Agencije za razvoj općine Tešanj, prvenstveno projekta FAB-LAB koji podržava Njemačko društvo za tehničku pomoć i međunarodnu saradnju uz finansijsku podršku Europske unije. 

Kroz ovaj projekat bit će provedena obuka za do 8 polaznika koji će uspješno okončati obuku iz Programiranja rada kompjuterski vođenih mašina u trajanju od minimalno 50 radnih sati koji će uključivati 30 sati rada u 3D modeliranju koristeći softversku aplikaciju SolidWorks, te najmanje 20 sati rada na CNC mašini koji uključuju sljedeće aktivnosti: nuliranje mašine, obuku na pripremi radnog prostora, postavljanje alata, stezanje predmeta, mjere bezbjednosti pri radu sa CNC mašinom, te prebacivanje G koda na CPanel Mach3 i ostalo opsluživanje mašine.  

Izrada G koda bit će realizovana u programu ArtCAM.

Predavač na obuci je renomirani instruktor sa dugogodišnjim stručnim iskustvom u realizaciji navedenih programa obuke. Nakon završene obuke i položenog ispita svi polaznici koji su uspješno savladali predmetnu obuku dobit će Certificate za rad sa CNC mašinom na BHS i njemačkom jeziku od strane Centra za pružanje usluga poslovne izvrsnosti u Tešnju i izvođača obuke.  Iz TRA agencije za razvoj općine Tešanj napominju da zajedno sa izvođačem obuke posjeduju potrebnu opremu za realizaciju navedene obuke. 

"Pozivamo poslovne subjekte da dostave imena kandidata koji bi uzeli učešće u navedenoj obuci na email: maid@tra.ba ili tra@tra.ba, ili na broj 032-650-390, a najkasnije do 20.08.2021. godine", navode iz TRA.

Prijave se mogu slati i popunjavanjem obrasca na sljedećem linku: PRIJAVNI OBRAZAC

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave