VTK škola

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

VTKBiH pokrenula novi ciklus "Škole vanjskotrgovinskog poslovanja"

VTK BiH je pokrenula novi ciklus "Škole vanjskotrgovinskog poslovanja", s ciljem pružanja savremenog i praktičnog treninga uposlenicima bh. kompanija.

18.10.2021. 11:51 / Izvor: Akta.ba

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine pokrenula je danas u Sarajevu novi ciklus "Škole vanjskotrgovinskog poslovanja", s ciljem pružanja savremenog i praktičnog treninga uposlenicima bh. kompanija.

Direktor izvoza AS Holdinga i jedan od predavača Vedad Halilović naveo je da će fokus edukacije biti na razmjeni znanja i iskustva kompanija iz različitih sektora privrede, akademske zajednice i predstavnika institucija.

Pojasnio je da će se njegovo predavanje odnositi na internacionalizaciju poslovanja i osnovne faze ulaska na strana tržišta.

Direktorica Sektora za edukaciju VTKBiH Elma Kovačević-Bajtal istakla je da programe edukacija pripremaju u skladu s potrebama i iskazanim interesom članica komore.

"Novi ciklus "Škole vanjskotrgovinskog poslovanja' obuhvatit će 49 tema koje će prezentirati 19 predavača u deset dana", precizirala je Kovačević-Bajtal.

VTKBiH je do sada uspješno realizirala dva ciklusa škole u periodu od 2018. do 2021., a učešće je do sada uzelo više od 20 polaznika. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave