vtk

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Webinar o EU fondovima: Podrška firmama u internacionalizaciji, certificiranju i inovacijama

Krajnji rok za dostavljanje prijava je utorak, 14.12.2021. godine do 12:00 sati.

11.12.2021. 12:39 / Izvor: Akta.ba

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u partnerstvu sa INTERA Tehnološkim parkom i firmom iNAF implementira projekat pod nazivom EXPO-CERTinno – Podrška bh kompanijama u internacionalizaciji, certificiranju i inovacijama.

Projekat EXPO-CERTinno sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka putem EU4Business projekta koji zajednički provode GIZ, UNDP i ILO, a u okviru Strategija lokalnog razvoja – Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Njemačke (BMZ).

Cilj projekta EXPO-CERTinno je povećanje konkurentnosti bosanskohercegovačkih kompanija iz sektora metaloprerade i drvoprerade putem savjetodavne i tehničke pomoći. 

Jedna od projektnih aktivnosti se odnose na edukaciji bh. kompanija o dostupnim EU programima za inovacije i istraživanje.

Stoga je iz VTK BiH upućen poziv na webinar na temu EU fondovi za mala i srednja preduzeća (MSP) koji će biti održan 15. decembra 2021. godine sa početkom u 10:00 sati.

Webinar će se održati preko Zoom aplikacije/platforme a program možete pogledati ovdje

Webinar ima za cilj da predstavi nove EU programe za period 2021 – 2027, prvenstveno grantove (bespovratna sredstva) u okviru IPA3, Horizon Europe i ostalih EU programa, a sa fokusom na prilike za finasiranje privrede i malih i srednjih preduzeća (MSP) u BiH.

Učesnici će imati priliku da dobiju analizu prilika za finansiranje koje su im na raspolaganju u narednom periodu.

Webinar će omogućiti učesnicima da izaberu odgovarajući izvor finansiranja i da razumiju šta im je neophodno da bi došli do EU sredstava.

Krajnji rok za dostavljanje prijava je utorak, 14.12.2021. godine do 12:00 sati.

Učešće na webinaru je besplatno za učesnike koji izvrše prijavu učešća popunjavanjem online prijavnog obrasca.

 

PODIJELI:

TAGOVI:

#edukacija

#webinar

#VTK

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave