Webinar: Kako pripremiti uspješan projektni prijedlog za EU fondove

20.01.2022. 08:56 / Izvor: Akta.ba
EU

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine vas poziva na webinar "Kako pripremiti uspješan projektni prijedlog za EU fondove".

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine vas poziva na webinar "Kako pripremiti uspješan projektni prijedlog za EU fondove" koji će  biti održan  09.03. i 10.03.2022. godine putem Zoom online platforme.

Webinar ima za cilj da prezentira mogućnosti povlačenja EU finansijskih sredstava u periodu 2021.-2027. godina i omogući polaznicima sticanje neophodnih teoretskih i praktičnih znanja o EU programima u okviru kojih potencijalni aplikanti iz Bosne i Hercegovine mogu prijavljivati projektne prijedloge. U toku webinara polaznici će imati priliku da se upoznaju sa svim otvorenim programima EU relevantnim za kompanije i druge institucije poput IPA III, HORIZON EUROPE, Erasmus+, Creative Europe, kao i drugim EU programima za period 2021.-2027. godina.

Pored toga, na obuci će se prezentirati upravljanje projektnim ciklusom od programiranja do ocjene postignuća, te priprema projekta odnosno pristup logičkog okvira, kao i metodologija ispunjavanja projektne aplikacije po traženim elementima. Polaznici će imati priliku da se upoznaju sa svim fazama razvoja projekta od osmišljavanja projektne ideje, pronalaženja partnera, pa do pripreme i pisanja prijedloga projekta, te pripreme budžeta i implementacije odobrenog projekta. Webinar je namijenjena kompanijama, uključujući mala i srednja preduzeća, organizacijama za podršku biznisu, agencijama za podršku inovativnosti, udruženjima poduzetnika, predstavnicima akademske zajednice, kao i svima onima koji žele saznati više o mogućnostima finansiranja iz EU fondova za period 2021.-2027. godina. Više informacija o webinaru možete pronaći u pozivu.

Kotizacija za učešće na webinaru iznosi 220,00 KM+PDV. Za 2 i 3 polaznika iz iste organizacije odobrava se popust od 10%, a za 4 i više polaznika iz iste organizacije odobren je popust od 15%. U cijenu su uključena stručna predavanja, trening materijali i certifikat o pohađanju obuke.

Ukoliko ste zainteresirani za učešće na webinaru, izvršite prijavu popunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije do 02.03.2022. godine do 16:00. Nakon izvršene prijave, neophodne informacije za uplatu kotizacije će biti dostavljene svim prijavljenim učesnicima. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave