Ljetna škola Erasmus+ projekta ECOBIAS na PMF Tuzla

03.09.2022. 11:15 / Izvor: Akta.ba
erasmus

Otvaranje ljetne škole planirano je za ponedjeljak u prostoru Amfiteatra 2 Tehnološkog fakulteta sa početkom u 9.30.

Na Univerzitetu u Tuzli, u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Univerziteta Duisburg-Essen, Njemačka, od 5.9. do 8.9.2022. godine održat će se "Ljetna škola iz metabarkodiranja okolišne DNK", u okviru realizacije Erasmus+ Ecobias projekta: Razvoj master studija iz ekološkog monitoringa i bioprocjene slatkovodnih ekosistema u visokoškolskim institucijama Zapadnog Balkana.  

Otvaranje ljetne škole planirano je za ponedjeljak u prostoru Amfiteatra 2 Tehnološkog fakulteta sa početkom u 9.30.

Ljetna škola će  okupiti studente i profesore iz Bosne i Hercegovine, Njemačke i regije  (Univerzitet u Tuzli, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet Duisburg-Essen, Sveučilište u Zagrebu, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Banjoj Luci, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Nišu, Internacionalni univerzitet Travnik, Univerzitet Donja Gorica), kao i stručnjake iz biološkog sektora. 

Ljetna škola je planirana kao četverodnevni program, koja ima za cilj učesnike/ce obučiti u planiranju istraživanja metabarkodiranja okolišne DNK, metodologiji uzorkovanja, metodologiji analize u laboratorijama Odsjeka za biologiju i metodama analize i obrade podataka.

Univerzitetsku obavijest o održavanju Ljetne škole mozete pronaći na linku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave