Mnoštvo odgovora na pitanja

Seminar na temu Novi njemački zakon o lancu snadbijevanja

16.03.2023. 09:55 / Izvor: Akta.ba
lanac snadbijevanja

U toku planirane diskusije svi učesnici će biti u prilici da svojim iskustvom, mišljenjima i prijedlozima doprinesu nalaženju djelotvornih odgovora na ključna pitanja i zaključke seminara.

Predstavništvo njemačke privrede u BiH vas pozova da aktivno učestvujete u predstojećem seminaru na temu „Novi njemački zakon o lancu snadbijevanja“ i njegove posljedice na izvozno orijentisane kompanije u BiH“ koji će se održati 27. marta 2023. godine s početkom u 12:30 sati u prostorijama Vanjsko trgovinske komore BIH u Sarajevu (Branislava Đurđeva 10).

Na seminaru  će se predstaviti novi njemački "Zakon o lancu snabdijevanja" i daljim evropskim, zakonodavnim kretanjima i njegovim posljedicama na izvozno orijentisane kompanije u BiH".

Uz učešće predstavnika malih i srednjih predzeća, nadležnih institucija, i privrednih komora u BIH, nastojać da kroz diskusiju, zajednički dođemo do odgovora na pitanja:

  • Kako će novi zakon uticati na bosanskohercegovačke kompanije koje izvoze u Njemačku?
  • Prema novom zakonu, koji zahtjevi mogu biti za BiH izvozno orijentirane kompanije? Novi zahjtevi (standardi ili certifikati) u pogledu zelene ekonomije (energetska efikasnost i efikasnost resursa, cirkularna ekonomija itd.)?
  • Prepreke i mogućnosti za bosanskoherecgovačke kompanije koje izvoze u zemlje EU

U toku planirane diskusije svi učesnici će biti u prilici da svojim iskustvom, mišljenjima i prijedlozima doprinesu nalaženju djelotvornih odgovora na ključna pitanja i zaključke seminara.

Program pogledajte u agendi. Svoje prisustvo potvrdite najkasnije do 23-eg marta 2023. na sljedećem linku – Registrujte svoje učešće!

PREUZMI DOKUMENT:
Agenda

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave