Trening akvizicije za prodajne profesionalce: Kako privući novog klijenta

05.06.2023. 12:39 / Izvor: Akta.ba
TRENING

Alphabet Group organizuje otvoreni Trening akvizicije za prodajne profesionalce: Kako privući novog klijenta, u Sarajevu, 14. juna 2023.

Sjajno je kad na posao idete srećni, jer istinski volite to što radite. Još je sjanije kad na tom poslu, koji istinski volite, ostvarujete odlične rezultate. Ako ste u svijetu prodaje, šta pokazuje rezultate jasnije i transparentnije od dobrih brojeva? Zato vas pitamo – kakve su vaše brojke i hoćemo li ih povećati zajedno?

Alphabet Group organizuje otvoreni Trening akvizicije za prodajne profesionalce: Kako privući novog klijenta, u Sarajevu, 14. juna 2023, na kojem ćemo se baviti temama smislene i planirane akvizicije, značaja umrežavanja, te kako izgleda kvalitetan proces dolaska do novih klijenata. Trening je interaktivan, sa mnoštvom konkretnih primjera iz prakse i praktičnih vježbi.

Kroz ovo putovanje vodiće vas Gojko Rodić, koji posjeduje 15 godina iskustva u prodaji, te preko 7 godina trenerskog iskustva, uglavnom na treninzima prodaje. Pored praktičnih vježbi, svi učesnici će dobiti priliku da uz Gojkovu pomoć razviju strategiju za privlačenje željenog klijenta. Šta to znači? Znate kojeg biste klijenta željeli dodati u svoj portfolio, ali ne znate kako to da učinite ili vam dosadašnji akcioni koraci nisu urodili plodom? Nakon našeg treninga imaćete spremnu strategiju kako da pristupite akviziciji baš tog željenog klijenta!

Broj mjesta na treningu je OGRANIČEN, zato osigurajte svoje na vrijeme popunjavanjem forme na kraju stranice.

Zašto akvizicija?

Zato što donosi novu vrijednost! Proces privlačenja i sticanja novih klijenata je, ako ne najteži, onda definitivno najomraženiji dio posla prodajnih profesionalaca. Održavati postojeće odnose je jedan od imperativa prodaje, ali opstanak i dugoročni rast se nalaze u kontinuiranoj akviziciji novih klijenata.

Šta je ono što koči prodajne profesionalce da postanu majstori akvizicije? Nedostatak jasnog plana i razrađene strategije , neodgovarajući mindset, nekonzistentnost u aktivnom traženju, te potcjenjivanje značaja networking-a? Ovo se može promijeniti nakon našeg Treninga akvizicije za prodajne profesionalce, jer ćemo vas opremiti efikasnim alatima i načinima za privlačenje novih klijenata.

Kome je namijenjen trening?

Trening koji se bavi razvojem vještina za uspješniju akviziciju novih klijenata može biti namijenjen različitim grupama prodajnih profesionalaca čiji je bitan dio svakodnevnog posla dovođenje novih klijenata. Zajedničko za sve njih jeste da su uključeni u komunikaciju sa klijentima i da su usmjereni na B2B prodaju.

Trening je fokusiran na mindset stalne akvizicije, tehnike akvizicije, korišćenje mreže u akviziciji i vještine uticaja neophodne za veći broj uspješnih akvizicija.

Cilj treninga

Cilj treninga je da učesnici steknu jasniju sliku kako izgleda kvalitetan proces privlačenja i sticanja novih klijenata, te da usvoje ključne tehnike i vještine koje će im omogiti uspješan proces akvizicije. Nakon treninga:

  • učesnici će ovladati ključnim elementima akvizicije (razumijevanje potreba klijenta, gradnja povjerenja i davanje dodatne vrijednosti klijentu)
  • znaće kako da strateški pristupe cijelom procesu akvizicije (identifikacija potencijalnih klijenata, kvalifikacija potencijalnih klijenata, pretvaranje potencijalnih u stvarne klijente, te izgradnja dugoročnih odnosa)
  • osvijestiće značaj networking-a kao alata koji doprinosi izgradnji ličnih odnosa, stvaranju povjerenja, prepoznatljivosti brenda te pristupu znanju i informacijama- 
  • ostvariće bolje prodajne rezultate

Teme kojima ćemo se baviti

Neke od tema o kojima ćemo govoriti na treningu su:

  • Efikasno upravljanje prodajnim procesom
  • Ključna pitanja koja omogućavaju uspješnu akviziciju
  • Različite tehnike akvizicije klijenata
  • Kako efikasno klasifikovati potencijalne klijente
  • Uspostavljanje početne komunikacije
  • Najčešće zamke prilikom zakazivanja sastanka i kako ih izbjeći
  • Kako efikasno uspostaviti most povjerenja
  • Različita pravila networking-a
  • Ključne metode za prevazilaženje prigovora i izgovora

O treneru

Gojko Rodić iza sebe posjeduje 15 godina iskustva u prodaji, te preko 7 godina trenerskog iskustva. Tokom dosadašnje prodajne karijere, uvijek je prebacivao prodajne ciljeve što sada pomaže svojim partnerima da postignu.

Stvari koje se rade na treningu su isprobane u praksi, te se ta iskustva kombinuju  sa teorijskim znanjem kako bi i polaznici treninga imali već broj uspješnih akvizicija.

Gojko je u proteklih nekoliko godina radio na unapređenju procesa u nekoliko domaćih kompanija, te kao trener držao treninge iz oblasti komunikacije, prodaje, i upravljanja poslovnim navikama.

Sertifikovani je trener prodaje po metodologiji jedne od vodećih svjetskih kuća za prodajne treninge – Richardson Sales Performance.

U 2022. njegove obuke prodaje je prošlo preko 1.000 polaznika u BiH i regiji.

Osnovne informacije o treningu

Datum: 14. jun 2023. godine

Vrijeme: 09:00-16:00h

Adresa: Kolodvorska 9, Sarajevo

Broj mjesta: OGRANIČEN

CIJENA: 290 KM + PDV

Za više informacija, možete nas kontaktirati putem email adrese gojko.rodic@alphabetgroup.net ili na broj telefona +387 65 528 514.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave