Prijave su otvorene

Alphabet Group: First time manager trening

04.06.2024. 15:06 / Izvor: Akta.ba
edukacija

Možete postati dobar menadžer, jer se menadžerske vještine mogu usavršiti na specijalizovanim edukacijama, kakva je First Time Manager.

Napokon ste dobili rukovodeću poziciju u organizaciji ili uskoro očekujete unapređenje?

Radujete se novim zaduženjima, ali istovremeno se pitate da li ste spremni za takvu odgovornost i hoćete li menadžerske zadatke obavljati uspješno?

Svjesni ste da su kompetencije potrebne za uspješno vođenje ljudi i upravljanje timom drugačije od vaših ranije stečenih znanja i vještina?

Ne brinite, možete postati dobar menadžer, jer se menadžerske vještine mogu usavršiti na specijalizovanim edukacijama, kakva je First Time Manager u Alphabet Group organizaciji.

"Na otvoreni trening FIRST TIME MANAGER, koji se održava 7. juna 2024. godine u Sarajevu, na adresi Marka Marulića 2 (Hub Košnica), pozivamo sve koji su prvi put postavljeni na menadžersku poziciju ili žele da unaprede svoje menadžerske vještine.", navode organizatori.

Trening će voditi iskusna HR menadžerka i konsultantkinja Larisa Špuren Šarić, koja iza sebe ima preko 16 godina iskustva u radu sa domaćim i internacionalnim timovima.

Izazovi sa kojima se susreću novi menadžeri

Prelazak na menadžersku poziciju donosi brojne izazove. Novopečeni menadžeri često se suočavaju sa pitanjima kako uspostaviti autoritet, kako motivisati tim, kako delegirati zadatke i efikasno voditi sastanke.

Prvi koraci u novoj ulozi često podrazumijevaju balansiranje između sopstvenih zadataka i odgovornosti za cjelokupni tim, što može biti izuzetno stresno.

Jedan od ključnih izazova je kako pridobiti povjerenje i poštovanje tima, posebno kada su u timu iskusniji članovi ili kolege sa kojima ste ranije radili na istom hijerarhijskom nivou.

Novi menadžeri suočavaju se i sa dilemama kako pravilno rješavati konflikte unutar tima i kako se nositi sa lošim performerima bez narušavanja timske dinamike.

Efikasno upravljanje vremenom i postavljanje prioriteta postaju glavni cilj, jer menadžeri moraju balansirati između kratkoročnih zadataka i dugoročnih projekata. Sve ove izazove potrebno je savladati dok se istovremeno uči kako održavati visoku motivaciju i angažovanost tima, što je ključno za postizanje uspjeha.

Šta čini dobrog menadžera?

Dobar menadžer je više od autoriteta ili vođe tima. On posjeduje osobine kao što su dosljednost, integritet, objektivnost i intelektualna skromnost. Dosljednost u postupcima i odlukama stvara osnovu povjerenja unutar tima, dok integritet osigurava poštovanje i podršku kolega.

Objektivnost je ključna u donošenju odluka, jer omogućava menadžeru da sagleda situaciju iz različitih uglova i donese najbolju moguću odluku za tim.

Efikasno upravljanje sobom je preduslov za efikasno upravljanje drugima. Dobar menadžer kontroliše svoje emocije, upravlja stresom i pokazuje fleksibilnost u različitim situacijama. On je svjestan svojih jačih i slabijih strana, spreman da uči i razvija se kontinuirano.

Dobar menadžer nije samo vođa, već i mentor i motivator. On može da razumije i prilagodi se različitim članovima tima, prepozna njihove individualne potrebe i motivacije, i koristi različite mehanizme kako bi ih inspirisao i motivisao ka postizanju ciljeva.

Naposljetku, rezonantni menadžer je onaj koji duboko poznaje svoj tim i njihove potrebe.

On zna kako da ih podrži, motiviše i usmjeri ka zajedničkim ciljevima. Osim toga, rezonantni menadžer je strateški mislilac, onaj koji može da predvidi buduće izazove i planira adekvatne korake za uspjeh tima i organizacije.

Želite da postanete baš takav menadžer? Možete, nastavite da čitate šta ćete sve naučiti na treningu First Time Manager.

First Time Manager trening - postani i ti uspješan menadžer

Na treningu First Time Manager ne samo da ćete naučiti osnove menadžerskih vještina, već ćete i dublje razumjeti kako da izgradite svoje menadžersko samopouzdanje i stvorite povjerenje u svom timu. Kroz interaktivno predavanje i praktične vježbe, usavršit ćete vještine koje su vam potrebne za uspješno vođenje tima.

Prvo, naučit ćete da prepoznate ključne uloge menadžera i kako da se uspješno prilagodite timskoj dinamici. Shvatićete važnost razumijevanja snaga i slabosti svog tima kako biste mogli da iskoristite puni potencijal svakog člana.

Jedan od najvažnijih aspekata menadžerske uloge je motivacija tima. Na treningu ćete naučiti različite tehnike motivacije i kako da prilagodite pristup svakom pojedinačnom članu tima.

Postat ćete rezonantni menadžer koji zna kako da inspiriše i motiviše svoje kolege ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Pored toga, naučit ćete kako da efikasno vodite sastanke sa jasnim ciljevima i strukturišete ih na način koji podstiče produktivnost i aktivno učešće svih članova tima.

Takođe ćete savladati vještine efikasnog delegiranja zadatka, što će vam omogućiti da bolje rasporedite poslove unutar tima i povećate efikasnost.

Teme koje ova edukacija pokriva:

  • Menadžersko samopouzdanje i uspostavljanje povjerenja u timu
  • Razumijevanje uloga menadžera
  • Analiza sastava tima: "Kakav je moj tim?"
  • Tehnike motivacije članova tima
  • Postizanje rezonantnog menadžerskog stila
  • Vođenje efikasnih sastanaka
  • Vještine efikasnog delegiranja

O treneru:

Larisa Špuren Šarić je iskusna HR menadžerka sa više od 16 godina iskustva u domaćim i internacionalnim kompanijama. Tokom svoje karijere radila je sa raznolikim timovima, pomažući njihovom profesionalnom razvoju i doprinosila stvaranju okruženja koje vrednuje inovaciju, saradnju i kontinuirano učenje.

Osnovne informacije o treningu:

Datum održavanja: 7. juni 2024. godine

Vrijeme: 09:00-16:00h

Mjesto: Hub Košnica, Marka Marulića 2, Sarajevo

CIJENA: 290 KM + PDV

Za više informacija, možete kontaktirati putem email adrese.

"Ne propustite priliku da započnete svoju menadžersku karijeru sa pravim znanjem i vještinama.", poručuju iz Alphabet grupe.

Rezervišite mjesto na treningu First Time Manager i započnite put ka uspjehu u vašoj menadžerskoj karijeri.

Prijave ovdje.

PRIJAVITE SE na vrijeme popunjavanjem forme na kraju stranice, jer je BROJ MJESTA OGRANIČEN.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave