ZNANJEM DO VIŠIH POSLOVNIH CILJEVA

Inovacioni centar Banja Luka poziva mlade poduzetnike na učešće u obukama

17.10.2023. 14:11 / Izvor: Akta.ba
ICLB OBUKA

Inovacioni centar Banja Luka poziva sve zainteresovane mlade preduzetnike starosne dobi 18-35 godina da se prijave za učešće na obukama.

POZIV

ZA UČEŠĆE U OBUKAMA 

Inovacioni centar Banja Luka poziva sve zainteresovane mlade preduzetnike/preduzetnice (starosne dobi 18-35 godina) koji upravljaju kompanijama koje nisu na tržištu duže od 5 godina da se prijave za učešće na obukama koje se se organizuju u okviru projekta ZNANJEM DO VIŠIH POSLOVNIH CILJEVA #Go4NextBusinessLevel.

Pravo učešća imaju mladi preduzetnici/preduzetnice starosne dobi od 18 do 35 godina iz gradova i opština sa područja Republike Srpske i iz Bosanske Krupe, Sanskog Mosta, Cazina, Velike Kladuše i Bihaća.

Svi zainteresovani preduzetnici i preduzetnice se mogu  prijaviti na sljedeće obuke:

 

1. Finansijska pismenost kao preduslov za razvoj malog biznisa

Obuka je namijenjena pružanju podrške mladim preduzetnicima i preduzetnicama u smislu njihovog osposobljavanja za upravljanje složenim situacijama i pronalaženja  rješenja za sve kritične probleme upravljanja finansijama sa kojima se mogu susresti tokom poslovanja. Kroz teme koje su obuhvaćene obukom, učesnici će biti u mogućnosti da razumiju osnovne principe finansija, dublje istraže oblast finansijske pismenosti i razviju vještine potrebne za analizu i interpretaciju finansijskih podataka. 

Nakon završetka obuke mladi preduzetnici/preduzetnice će razviti širok spektar kompetencija koje su veoma važne za razumijevanje, analizu i efikasno upravljanje finansijama i poslovanjem u malim preduzećima

Termin održavanja obuke: 25-27.10.2023. od 10:00 do 16:00 časova (okvirna satnica, definitivna satnica obuka će biti usaglašena sa prijavljenim učesnicima/cama) u prostorijama Inovacionog centra Banja Luka, Mladena Stojanovića 4, Banja Luka

Način prijave:  Više informacija o sadržaju i programu obuke kao i prijavu za učešće možete naći na linku:

OVAJ POZIV OSTAJE OTVOREN NAJKASNIJE DO 20. OKTOBRA DO 15.00 časova.  

 

2. Agilni menadžment

Obuka je namijenjena pružanju podrške mladim preduzetnicima i preduzetnicama u smislu njihovog osposobljavanja za upravljanje iznenadnim, neočekivanim i složenim situacijama koje se dešavaju bez volje ili čak svijesti preduzetnika kao što su globalna finansijska kriza, iznenadna promjena trenda zasnovana na prodoru tehnologije ili više sile. Cilj obuke je razumijevanje uzroka, kreiranje plana, identifikacija potencijalnog puta razvoja i prebacivanje problema u priliku.

Na kraju obuke, svaki preduzetnik/preduzetnica će biti osposobljen za izradu kratkoročnog akcionog plana, koji će im pomoći da prevaziđu iznenadne izazove i pretvore ih u srednjoročne prilike za dalji razvoj njihovog preduzetničkog poduhvata.

Poseban fokus će biti na prijavama kandidata iz nedavno poplavljene regije Krajine - Bosanske Krupe, Sanskog Mosta i Bihaća (za učesnike iz ove regije će biti osigurano 8 mjesta na obuci).

Termin održavanja obuke: 30.10-01.11.2023. od 10:00 do 16:00 časova (okvirna satnica, definitivna satnica obuka će biti usaglašena sa prijavljenim učesnicima/cama) u prostorijama Inovacionog centra Banja Luka, Mladena Stojanovića 4, Banja Luka

Način prijave: više informacija o sadržaju i programu obuke kao i prijavu za učešće možete naći na linku:

OVAJ POZIV OSTAJE OTVOREN NAJKASNIJE DO 26. OKTOBRA DO 15.00 časova.  

 

​3. Influencer Marketing (obuka namijenjena za preduzetnice)​   

Obuka je namijenjena preduzetnicama koje proizvode jedinstveni sadržaj i/ili rade u okviru neke tržišne niše, a koji mogu postati viralni i regionalni korištenjem internetskih marketinških alata za promociju i prodaju. Kroz teme koje su obuhvaćene obukom, učesnice će biti u mogućnosti da razumiju principe digitalnog marketinga sa posebnim fokusom na osnovni koncept i razumjevanje Influencer marketinga koji za cilj ima sticanje znanja i vještina kod vlasnica malih biznisa kako bi im se omogućilo efikasno upravljanje društvenim mrežama te kreiranje vlastitog i originalnog sadržaja kao okosnice Influencer kampanje koju će provoditi za svoj mali biznis i za svoje proizvode.

Nakon završetka obuke preduzetnice će razviti širok  spektar znanja i vještina koje su neophodne za  razumijevanje osnovnih principa funkcionisanja:

  •  društvenih mreža,
  •  definisanje prioriteta, 
  • ciljeva i izrade influencer marketing strategije.

Savladavanjem navedenih oblasti polaznice će steći dodatna znanja i vještine kako da: naprave uspješnu kampanju, povećaju nivo prodaje i podignu ukupnu prepoznatljivost sopstvenog proizvoda i/ili usluge u cilju uspostavljanja i izgradnje sopstvenog brenda na tržištu.

Termin održavanja obuke: 05-07.11.2023. od 10:00 do 16:00 časova (okvirna satnica, definitivna satnica obuka će biti usaglašena sa prijavljenim učesnicima/cama) u prostorijama Inovacionog centra Banja Luka, Mladena Stojanovića 4, Banja Luka

Način prijave: više informacija o sadržaju i programu obuke kao i prijavu za učešće možete naći na linku:

OVAJ POZIV OSTAJE OTVOREN NAJKASNIJE DO 01. NOVEMBRA DO 15.00 časova.  

Kriterij za odabir polaznika/polaznica obuka: 

  • Da imaju između 18 i 35 godina,
  • Da imaju registrovanu firmu, obrt ili samostalnu djelatnost koja nije na tržištu duže od 5 godina.

Napomena: Obuka za Influencer marketing je otvorena isključivo za preduzetnice koje ispunjavaju gore navedene kriterije.

Dodatne informacije 

  • Obuka se sastoji od teoretskog i praktičnog rada, uz stalno praćenje individualnog napretka polaznika/ca kroz samostalne zadatke i radove tokom trajanja obuke.
  • Organizatori obuke će osigurati kompletan materijal za rad za polaznike/ce obuka.  
  • Organizator snosi troškove prevoza za sve polaznike, te troškove smještaja za polaznike iz Bosanske Krupe, Sanskog Mosta i Bihaća (smještaj obezbjeđen za maksimalno 8 učesnika iz navedenih područja) 
  • Obuka je besplatna za sve polaznike/polaznice.
  • Nakon završetka obuke, polaznici/polaznice će dobiti certifikate o pohađanoj obuci.
  • Tokom obuke obezbijeđena je hrana i osvježenje za sve polaznike/polaznice

Projekat ZNANJEM DO VIŠIH POSLOVNIH CILJEVA #Go4NextBusinessLevel je podržan u okviru projekta "Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta” (EGG 2), kojeg finansira Vlada Kraljevine Norveške, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP u BiH). 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave